تقویت سیستم ایمنی

ایموکپ ویواتیون ، مکمل تقویت سیستم ایمنی 

ایموکپ ویواتیون

سیستم ایمنی بدن از مجموعه پیچیده ای از سلول ها، فرآیندها و مواد شیمیایی تشکیل شده است که به طور مداوم از بدن در برابر عوامل بیماری زا مهاجم از جمله ویروس ها، سموم و باکتری ها دفاع می کند. سالم نگه داشتن سیستم ایمنی بدن در تمام طول سال کلید پیشگیری از عفونت و بیماری است. انتخاب سبک زندگی سالم با مصرف غذاهای مغذی، خواب کافی و ورزش، مهم ترین راه های تقویت سیستم ایمنی بدن است.

مکمل ایموکپ ویواتیون برای تقویت سیستم ایمنی

تحقیقات نشان داده است که مصرف مکمل‌ها با برخی ویتامین‌ها، مواد معدنی، گیاهان و ... می‌تواند به بهبود پاسخ ایمنی کمک کند و به طور بالقوه در برابر بیماری محافظت کند. در این مقاله مکمل ایموکپ ویواتیون که به صورت اختصاصی برای تقویت سیستم ایمنی تولید شده است را بررسی می کنیم. در این محصول انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها موجود هستند. ایموکپ دارای ویتامین های دی، ای، سی، زینک، آقطی سیاه، سلنیوم، سیر، بتاگلوکان، جینسینگ و اکیناسه است.

ویتامین D

ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که برای عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. ویتامین D به مونوسیت‌ها و ماکروفاژها در مبارزه با پاتوژن ها کمک و التهاب را کاهش می‌دهد .بسیاری از افراد دچار کمبود این ویتامین هستند که ممکن است بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر منفی بگذارد. در واقع، سطح پایین ویتامین D با افزایش خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، از جمله آنفولانزا و آسم مرتبط است. برخی از مطالعات نشان می دهد که مکمل ویتامین D ممکن است پاسخ ایمنی را بهبود بخشد. در واقع، تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف این ویتامین ممکن است از عفونت های دستگاه تنفسی پیشگیری کند.
ویتامین D به دلیل تأثیر آن بر سیستم ایمنی در ارتباط با COVID-19 بسیار مورد تحقیق قرار گرفته است. مطالعات نشان داده‌اند که ویتامین D می‌تواند التیام را تسریع و التهاب را در سیستم تنفسی متوقف کند.

زینک

روی یک ماده معدنی است که برای رشد سلول های ایمنی مورد نیاز است و نقش مهمی در پاسخ التهابی دارد. و در مکمل ایموکپ ویواتیون وجود دارد. روی همچنین به طور خاص از موانع بافتی در بدن محافظت  و به جلوگیری از ورود پاتوژن های خارجی کمک می کند. کمبود این ماده مغذی به طور قابل توجهی بر توانایی سیستم ایمنی برای عملکرد صحیح تأثیر می گذارد و در نتیجه خطر ابتلا به عفونت و بیماری از جمله ذات الریه را افزایش می دهد. طبق تحقیقات، مشخص شده است که 16 درصد از عفونت های تنفسی در سراسر جهان به دلیل کمبود روی است. کمبود روی حدود 2 میلیارد نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد و در افراد مسن بسیار شایع است. در واقع، تا 30 درصد از افراد مسن دچار کمبود این ماده مغذی هستند. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که مکمل‌های روی ممکن است از عفونت‌های دستگاه تنفسی مانند سرماخوردگی پیشگیری کنند. مصرف طولانی مدت روی معمولا برای بزرگسالان سالم بی خطر است، تا زمانی که دوز روزانه زیر 40 میلی گرم باشد.

ایموکپ ویواتیون

ویتامین C

ویتامین Cبه دلیل نقش مهمی که در تقویت سیستم ایمنی دارد، شاید محبوب ترین مکمل مصرفی برای محافظت در برابر عفونت باشد و بنابراین در ایموکپ ویواتیون نیز وجود دارد. این ویتامین از عملکرد سلول های ایمنی پشتیبانی و توانایی آنها را برای محافظت در برابر عفونت افزایش می دهد. همچنین با پاکسازی سلول‌های قدیمی و جایگزینی آنها با سلول‌های جدید، به سلامت سیستم ایمنی کمک می‌کند. ویتامین C همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند و از آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت می کند. نشان داده شده است که مکمل ویتامین C مدت و شدت عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی از جمله سرماخوردگی را کاهش می دهد.
یک بررسی نشان داد که مصرف منظم مکمل‌های ویتامین C تا 50 درصد باعث کاهش بروز سرماخوردگی در افراد تحت استرس فیزیکی بالا، از جمله دوندگان ماراتن و سربازان می‌شود.

آقطی سیاه

آقطی سیاه (Sambucus nigra) مدت‌ها برای درمان عفونت‌ها استفاده می‌شده است. در مطالعات، عصاره آقطی پتانسیل ضد باکتریایی و ضد ویروسی قوی را در برابر پاتوژن هایی که موجب عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی شده و سویه های ویروس آنفولانزا نشان داده است. علاوه بر این، پاسخ سیستم ایمنی را تقویت و به کم کردن مدت و شدت سرماخوردگی و کاهش علائم عفونت های ویروسی کمک کند. مروری بر 4 مطالعه نشان داد که مکمل های الدربری به طور قابل توجهی علائم تنفسی فوقانی ناشی از عفونت های ویروسی را کاهش می دهد.
لازم به ذکر است که هیچ مطالعه منتشر شده ای، استفاده از آقطی را برای درمان کرونا ارزیابی نکرده است.

با مکمل های تقویت سیستم ایمنی آشنا شوید: سافت ژل ایموکپ ویواتیون

سلنیوم

سلنیوم یک ماده معدنی ضروری برای تقویت سیستم ایمنی است. تحقیقات حیوانی نشان می‌دهد که مکمل‌های سلنیوم ممکن است دفاع ضد ویروسی در برابر سویه‌های آنفولانزا، از جمله H1N1 را تقویت کنند. 

سیر

سیر دارای خواص ضد التهابی و ضد ویروسی قوی است. تحقیقات نشان داده است که سیر با تحریک سلول های محافظتی مانند سلول های NK و ماکروفاژها، سیستم ایمنی را تقویت می کند. با این حال، تحقیقات انسانی در مورد آن محدود است.

اکیناسه

اکیناسه (Echinacea) یک نوع گیاه است. گونه های خاصی آن موجب تقویت سیستم ایمنی می شوند و ممکن است اثرات ضد ویروسی بر علیه چندین ویروس تنفسی، از جمله رینوویروس ها داشته باشند.

بتا گلوکان

بتا گلوکان ها فیبرهای محلول هستند که از دیواره سلولی باکتری ها، قارچ ها، مخمرها و برخی گیاهان به دست می آیند و ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهند. بتا گلوکان ها ممکن است از جذب کلسترول از غذا توسط بدن جلوگیری کنند. همچنین ممکن است با افزایش مواد شیمیایی که از عفونت جلوگیری می کنند، سیستم ایمنی را تقویت کنند. البته بتا گلوکان ها بیشتر برای بیماری های قلبی و کلسترول بالا استفاده می شوند.

جینسینگ

ایموکپ ویواتیون حاوی جینسینگ است و قرن هاست که انواع مختلف ریشه جینسینگ به عنوان درمان در آسیا و آمریکای شمالی استفاده می شود. اما مزایای آن برای اکثر بیماری ها به طور جدی مورد تحقیق قرار نگرفته است. برخی از مطالعات نشان داده اند که جینسینگ ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. شواهدی وجود دارد که یک نوع خاص از عصاره جینسینگ آمریکایی ممکن است تعداد و شدت سرماخوردگی در بزرگسالان را کاهش دهد.

ایموکپ ویواتیون

ایموکپ یک مکمل مناسب برای تقویت سیستم ایمنی است که در بسته های 30 عددی به بازار عرضه می شود. توصیه می شود روزانه دو عدد بعد از وعده های غذایی میل شود. 

گردآورنده: نگار رفیعی (کارشناس ارشد تغذیه)
منبع: healthline

تقویت سیستم ایمنی کودکان در پاندمی کرونا

تقویت سیستم ایمنی کودکان در پاندمی کرونا

قابل درک است که در زمستان امسال بیش از حد معمول نگران تقویت سیستم ایمنی کودکان و پیشگیری از سرماخوردگی و سرفه در کودکان باشید. سیستم ایمنی کودک تا 8 سالگی به طور کامل رشد نکرده است. تا آن زمان احتمال ابتلا به بیماری های مختلف ویروسی بالا است. بین 6 تا 18 ماهگی، کودکان مستعد ابتلا به عفونت هستند، زیرا آنتی بادی های محافظی که از مادرشان به ارث می برند در حال کاهش است، اما هنوز آنتی بادی های خود را تولید نکرده اند. به طور متوسط، کودکان قبل از 2 سالگی، بین 8 تا 10 بار در سال سرما می خورند. این موضوع نشانه ضعف سیستم ایمنی نیست. به این معنی است که برای اولین بار با بسیاری از ویروس های سرماخوردگی در تماس هستند.

تقویت سیستم ایمنی کودکان

سیستم ایمنی 2 نوع عملکرد دارد. مصونیت ذاتی که با آن به دنیا آمده ایم و ایمنی تطبیقی که به تهدیدات یا آنتی ژن هایی که با آن مواجه می شویم پاسخ داده و آنتی بادی ایجاد می کند. از آنجایی که کودکان با بسیاری از عفونت های جدید مواجه می‌شوند، سیستم ایمنی آن ها در حالت آماده باش دائمی است که ممکن است دلیل ابتلای کمتر آنها به کرونا نیز همین باشد. دانشمندان بر این باورند که ممکن است سیستم ایمنی کودکان در حال شناسایی و از بین بردن ویروس کرونا قبل از شروع عفونت باشد. برای تقویت سیستم ایمنی کودکان چندین روش موثر وجود دارد که در این مقاله آنها را بیان می کنیم.

1.مصرف ویتامین ها و مواد مغذی

تغذیه خوب با مصرف میوه و سبزیجات فراوان برای تقویت سیستم ایمنی کودکان و پیشگیری از بیماری های فصلی مانند آلرژی مفید است. ادغام ویتامین ها و مواد مغذی در رژیم غذایی روزانه کودک مفید است. مکمل ها نیز در این زمینه می توانند موثر باشند چرا که سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت ها به سوخت مناسب نیاز دارد. مکمل ها و مواد غذایی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
پروتئین : سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و در گوشت بدون چربی، حبوبات، آجیل، تخم مرغ، سویا و دانه ها یافت می شود.
ویتامین آ : به سلامت پوست، سیستم تنفسی، بافت های دهان، معده و روده ها کمک می‌کند. این ویتامین در سیب زمینی شیرین، هویج، کلم پیچ، اسفناج و زردآلو وجود دارد.
ویتامین سی : باعث تشکیل آنتی بادی هایی می شود که با عفونت مبارزه می کنند و در مرکبات، فلفل دلمه ای قرمز، پاپایا و آب گوجه فرنگی یافت می شود.
ویتامین ای : یک آنتی اکسیدان است که رادیکال های آزاد را در بدن خنثی می کند و در دانه های آفتابگردان، بادام، فندق، کره بادام زمینی، روغن آفتابگردان/گلرنگ و اسفناج یافت می شود.
روی: به بهبود زخم ها کمک و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و در گوشت های بدون چربی، مرغ، غذاهای دریایی، شیر، غلات کامل، لوبیا و آجیل یافت می‌شود.
ویتامین D : مکمل ویتامین D خطر ابتلا به عفونت های تنفسی را کاهش می‌دهد و مطالعات تایید می‌کنند که این مکمل باعث افزایش تولید سلول های T ضد عفونت می‌شود.
امگا 3 : مطالعات نشان می‌دهد که اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی و دانه های کتان، دانه های چیا، کلم بروکسل و گل کلم می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کودکان کمک کنند.

مکمل مناسب تقویت سیستم ایمنی کودکان: شربت ایمیونیتی ویواکیدز

2.واکسن زدن

واکسیناسیون را جدی بگیرید. دریافت واکسن‌ در سال های اولیه زندگی می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های مضر در بزرگسالی کمک کند. با شیوع بیماری های ویروسی بسیار مهم است که مطمئن شوید کودکان واکسن های خود را به موقع دریافت می کنند.

3.مصرف پروبیوتیک

پروبیوتیک ها به سلامت روده و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. پروبیوتیک ها را می توان به صورت مکمل مصرف کرد یا در غذاهایی مانند ماست یا دوغ کفیر یافت.

4.استراحت کافی

خواب مناسب التهاب را کاهش داده و به بدن زمان می دهد تا سلول های آسیب دیده را ترمیم کند که در نتیجه باعث تقویت سیستم ایمنی کودکان می شود. زمانی که سیستم ایمنی در حال مبارزه با یک تهدید است، پاسخ ایمنی باعث می شود احساس خواب آلودگی کنیم، زیرا منابع بدن، روی مبارزه با عفونت یا ترمیم آسیب متمرکز شده است. نوزادان و کودکان نوپا حداقل به 11 ساعت خواب در شبانه روز به اضافه چرت زدن در طول روز نیاز دارند. از سن 4 تا 9 سالگی، کودکان به 9.5 تا 11.5 ساعت و کودکان بزرگتر و نوجوانان بین 9 تا 10 ساعت خواب شبانه نیاز دارند.

تقویت سیستم ایمنی کودکان در پاندمی کرونا

5.ورزش کردن

ورزش می‌تواند به جلوگیری از سرماخوردگی کمک کند، زیرا ورزش به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند عفونت ها را جستجو کرده و از بین ببرد. زمستان فصل اوج سرماخوردگی است زیرا زمان بیشتری را در داخل خانه می گذرانیم، جایی که انتقال عفونت های ویروسی آسان تر است. با بیرون ماندن بیشتر و رعایت فاصله اجتماعی می‌توانیم شیوع سرماخوردگی را کاهش دهیم.

6.خودداری از مصرف آنتی بیوتیک های غیر ضرور

زمانی که کودک سرما خورده است از پزشک آنتی بیوتیک درخواست نکنید. چراکه در برابر ویروس‌ سرماخوردگی و کرونا بی اثر هستند و تنها اسهال را به علائم آنها اضافه می کنند. آنتی بیوتیک ها همچنین می توانند کودک را در برابر عفونت ها آسیب پذیرتر کند زیرا باکتری های مفید روده را از بین می برند. اکثر سرفه ها و سرماخوردگی ها را می توان در خانه با استراحت و مصرف مایعات درمان کرد. در موارد نادر، کودکان به عفونت باکتریایی مانند لوزه های استرپتوکوکی، عفونت گوش یا ذات‌الریه به عنوان یک «عارضه» سرماخوردگی مبتلا می‌شوند. حتی در این صورت نیز، در بیشتر موارد آنتی بیوتیک ضروری نیست.

7.رعایت بهداشت فردی

فرزندان خود را تشویق کنید که هر بار در سرویس بهداشتی و قبل از غذا خوردن دست های خود را با آب و صابون بشویند. برای اطمینان از اینکه دست ها کاملا شسته می شوند، پیشنهاد دهید که در حین دست شستن آهنگ "تولدت مبارک" را دو بار بخوانند.
کودک را از مالیدن چشم ها یا جویدن ناخن ها منع کنید و مقداری دستمال مرطوب یا ضدعفونی کننده دست را در کیف مدرسه اش بگذارید تا مطمئن شوید که همیشه دست هایش را تمیز می کند. اما اگر هنگام بازی کمی کثیف می شوند نگران نباشید. مطالعات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض میکروب ها و عفونت های روزمره سیستم ایمنی را تقویت می کند.

علائم کرونا در کودکان
تب و لرز، سرفه مداوم و از دست دادن یا تغییر در حس بویایی یا چشایی از علائم شایع ابتلای کودکان به کرونا است. البته علاوه بر این علامت های دیگری نیز وجود دارند و همواره باید شرایط آنها بررسی شود.

گردآورنده: نگار رفیعی (کارشناس ارشد تغذیه)
منبع: careplus

خواص سیر چیست؟

خواص سیر چیست؟

سیر یکی از قدیمی ترین گیاهان در دنیاست و یک گیاه چندساله و دایمی است که به خانواده Liliaceae تعلق دارد. دیگر اعضای این خانواده شامل پیاز، تره فرنگی، تره و موسیر هستند. این گیاهان بواسطه عطر و بوی تند و طعم متمایزشان با یکدیگر متفاوت هستند. خواص سیر بسیار فراوان است که در این مقاله به بررسی برخی از آنها می پردازیم.

خواص سیر برای سلامتی چیست؟

سیر حاوی ترکیباتی با خواص درمانی است

بیشتر ادعاها درمورد خاصیت درمانی سیر مربوط به وجود یک ترکیب فعال بنام آلیسین است. این ترکیب حاوی سولفور، بوی تند و مزه متمایزی را به سیر می دهد. در هنگام آشپزی و پخت و پز، خرد کردن یا رنده کردن سیر باعث تولید آلیسین می شود اما حرارت دادن سیر ممکن است برخی از خواص درمانی آن را از بین ببرد که بهتر است سیر را در مرحله آخر پخت به موادغذایی اضافه کنیم.      

سیر می تواند خطر حملات قلبی را کاهش دهد

بیشتر تحقیقات روی قابلیت سیر در کاهش خطر حملات قلبی و کمک به مدیریت سطح کلسترول متمرکز شده اند. مطالعات متعدد نشان می دهند که سیر باعث می شود پلاکت ها (سلول های دخیل در انعقاد خون) کمتر بهم بچسبند و روی دیواره های شریانی انباشته و جمع شوند. این بدین معناست که سیر همانند یک ماده ضدانعقاد عمل می کند و از این طریق، خطر حملات قلبی را کاهش می دهد. سیر می تواند فشار خون را از طریق گشاد کردن رگ های خونی پایین بیاورد و به جریان خون اجازه می دهد تا براحتی و آزادانه حرکت کند. 

سیر خاصیت ضدسرطانی دارد

ترکیبات سولفور در سیر برای جلوگیری از تشکیل سلول های سرطانی و مسدود کردن تومورها مورد مطالعه قرار گرفته است. بیشتر شواهد درباره رابطه سیر با سرطان کولون، پروستات، مری و کلیه از نوع مشاهده ای بوده و فقط تعداد کمی از افراد در این مطالعات شرکت کرده اند. درنتیجه تاثیر سیر در رابطه با سرطان نامشخص بوده و مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

خواص سیر

سیر خواص آنتی میکروبیال و ضدقارچی دارد

در گذشته از سیر برای مقابله با عفونت های ویروسی، باکتریایی و قارچی استفاده شده است. برخی از بیماری های پوستی مثل زگیل و گزش حشرات ممکن است به روغن سیر یا یک پر از سیر خام پاسخ دهند. 

برای تقویت سیستم ایمنی آشنا شویم با: سافت ژل ایموکپ ویواتیون

سیر می تواند سلامت استخوان را حفظ کند

مطالعات حیوانی نشان می دهند که سیر ممکن است تحلیل رفتن استخوان را بواسطه افزایش سطح استروژن در جوندگان ماده به حداقل برساند. یک مطالعه روی زنان یائسه نشان داد که مصرف یک دوز از عصاره سیر خشک (معادل 2 گرم سیر خام) همین اثر را دارد. 
همچنین مطالعات نشان می دهند که مصرف سیر می تواند باعث تسکین علایم التهابی استئوآرتریت شود.      

تنظیم: زهرا محبی(کارشناس ارشد تغذیه)
منبع: bbcgoodfood
 

فواید پروبیوتیک برای کودکان

فواید پروبیوتیک برای کودکان

پروبیوتیک‌ها سویه‌های زنده باکتری‌هایی هستند که برای سلامتی، به‌ویژه برای سیستم گوارشی، مفید هستند. این مکمل‌ها بین مردم محبوب شده اند زیرا تحقیقات نشان می‌دهد که باکتری‌های روده و میکروبیوم نقشی مهمتر از آنچه تا کنون فکر می کرده ایم، دارند. تحقیقات نشان داده است که این باکتری ها با مغز و سیستم ایمنی در ارتباط هستند و ممکن است نقش بزرگی در رشد مغز، شناخت و خلق و خو ایفا کنند.
با وجود تمام مزایای احتمالی، جای تعجب نیست که والدین در مورد استفاده از پروبیوتیک ها برای کودکان مردد هستند. اما آیا چیزی در مورد فواید پروبیوتیک برای کودکان می دانیم؟

فواید پروبیوتیک برای کودکان چیست؟

محققان هنوز در حال بررسی تمام مزایای پروبیوتیک ها، فواید پروبیوتیک برای کودکان و نحوه عملکرد آنها هستند. پروبیوتیک ها ممکن است به هضم غذا، پیشگیری از بیماری های عفونی و حتی حفظ وزن کمک کنند.
برخی از مطالعات می گویند پروبیوتیک ها به کودکان با مشکلات گوارشی مانند یبوست، بیماری التهابی روده، سندرم روده تحریک پذیر و اسهال عفونی کمک می کنند. با این حال، مطالعات دیگر نشان می دهند پروبیوتیک ها چنین تاثیری ندارند. چرا که هر کودک میکروبیوم فردی خود را دارد. میکروبیوم برای هر فرد مانند اثر انگشت منحصر به فرد است. بیشتر پروبیوتیک ها حاوی سویه های لاکتوباسیلوس هستند، اما انواع دیگری نیز ممکن است در روده وجود داشته باشند. پروبیوتیک‌ها تنها در صورتی می‌توانند به سلامت کودک کمک کنند  که دارای سویه‌های باکتری مناسب برای روده کودک باشند. در غیر این صورت، ممکن است هیچ تاثیری نداشته باشند.
پروبیوتیک ها ممکن است به تسکین یبوست حاد، قولنج و رفلاکس در نوزادان و کودکان سالم کمک کنند. آنها همچنین ممکن است به پیشگیری از عفونت های ثانویه و اسهال در کودکانی که از آنتی بیوتیک استفاده می کنند و به پیشگیری از اگزما و آلرژی در برخی از کودکان کمک کنند.

فواید پروبیوتیک برای کودکان

آیا پروبیوتیک ها برای کودکان بی خطر هستند؟

اگرچه فواید پروبیوتیک برای کودکان در حال بررسی است، واضح است که برای کودکان بی خطر است. با این حال، به والدین توصیه می شود به کودکان زیر یک سال پروبیوتیک داده نشود. در حال حاضر، اطلاعات ایمنی کافی در مورد پروبیوتیک ها برای نوزادان وجود ندارد. برای کودکانی که به شدت بیمار هستند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید قبل از مصرف پروبیوتیک با پزشک مشورت شود.

آیا می توان به کودک بیش از حد پروبیوتیک داد؟

هیچ دوز تعیین شده ای برای کودکان وجود ندارد. برای تعیین بهترین مکمل پروبیوتیک و دوز آن، با متخصص کودکان مشورت کنید.

چگونه می توان به طور طبیعی به کودک پروبیوتیک داد؟

اگر کودک نوزاد یا شیرخوار است، شیردهی بهترین راه برای تهیه پروبیوتیک است. شیر مادر حاوی پروبیوتیک و پری بیوتیک و همچنین الیگوساکاریدهای شیر انسان (HMOs) است. این کربوهیدرات های تخصصی فقط در شیر مادر ظاهر می شوند و به عنوان "پری بیوتیک" عمل کرده و رشد باکتری های سالم را افزایش می دهند. برخی از شیرخشک ها نیز شامل پروبیوتیک ها و HMO ها است که به ساخت میکروبیوم کودک کمک می کنند.
برای کودکان بزرگتر، رژیم غذایی سالم توصیه می شود. میوه های تازه، سبزیجات و ماست همگی به بهبود سلامت روده و سلامت کلی بدن کمک می کنند. کودکان باید از غذاهای چرب یا نوشیدنی های شیرین که نه تنها به سلامت روده بلکه به سلامت کلی آسیب می زنند، اجتناب کنند.
علاوه بر این، مصرف آنتی بیوتیک در کودکان را کاهش دهید، آنتی بیوتیک ها می توانند باکتری های مفید روده کودک را از بین ببرند. قبل از درخواست آنتی بیوتیک، مطمئن شوید که کودک یک عفونت باکتریایی دارد، چرا که عفونت ویروسی نیاز به آنتی بیوتیک ندارد.
مواد غذایی پروبیوتیک مانند ماست را به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنید تا میکروبیوم او را سالم نگه دارد. اگر کودک ماست دوست ندارد، سعی کنید از آن به جای سس مایونز در ساندویچ مورد علاقه اش استفاده کنید یا روی سیب زمینی پخته شده بریزید.

با مکمل های پروبیوتیک آشنا شوید: قطره لاکت اینفنت ویواکیدز

مکمل ها یا مواد غذایی پروبیوتیک: کدام بهتر است؟

پروبیوتیک ها به برخی مواد غذایی مانند ماست و پنیر اضافه می شود. همچنین به طور طبیعی در مواد غذایی تخمیر شده مانند دوغ، کفیر و کلم ترش یافت می شوند.
اگر می‌پرسید مکمل‌ها یا مواد غذایی پروبیوتیک کدام بهتر هستند، پاسخ روشن نیست. دریافت مواد مغذی از غذاهای کامل معمولا بهترین راه است. اما در مورد پروبیوتیک ها، ممکن است کودک نتواند به تنهایی از غذا به اندازه کافی دریافت داشته باشد. پروبیوتیک‌های موجود در مواد غذایی ممکن است در فرآیندهای تولید و ذخیره‌سازی زنده نمانند. تا زمانی که یک آزمایشگاه در آشپزخانه خود نداشته باشید، هیچ راهی برای دانستن اینکه دقیقا چقدر از آنها زنده هستند وجود ندارد.
مکمل ها را نیز تنها از برندهای معتبر خریداری کنید. قبل از استفاده، تاریخ انقضا و شرایط نگه داری را بررسی کنید تا بدانید که آیا محصول یخچالی است یا می تواند در محیط خانه نگه داری کرد.

گردآورنده: نگار رفیعی (کارشناس ارشد تغذیه)
منبع:childrens

راه های تقویت سیستم ایمنی بدن

تقویت سیستم ایمنی بدن

امروزه با بروز بیماری های ویروسی متعدد نیاز است بیشتر به تقویت سیستم ایمنی بدن خود اهمیت دهیم. در این مقاله قصد داریم 8 راهکاری که موجب بهبود وضعیت سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود را عنوان کنیم.

1. با خودمراقبتی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شوید

شما از یک فرد مبتلا به سرماخوردگی با انبوهی از مکمل های ویتامین سی و روی پرستاری و مراقبت می کنید و حتی مقداری سوپ مرغ گرم برای او تهیه می کنید. گذراندن دوره نقاهت برای رسیدن به بهبودی برای خوب کارکردن سیستم ایمنی بسیار مهم است. کارشناسان معتقدند اگر شما مرتبا به بیماری مبتلا می شوید، بهتر است با متخصص و پزشکی که بتواند دلیل بیماری را شناسایی کند، صحبت کنید زیرا بیشترین دلیل ابتلا به بیماری ها، نقص سیستم ایمنی است. اما نباید منتظر ابتلا به یک بیماری شوید و سپس اقدام به تقویت سیستم ایمنی بدن تان بکنید. دراینجا با استفاده از برخی روش های پیشگیری می توانید سیستم دفاعی بدنتان را در برابر هرگونه بیماری و امراض تقویت کنید.

inner2_22_3.jpg

2. خوب زندگی کنید

اگر برای تقویت سیستم ایمنی بدن تان در مبارزه با ویروس ها و بیماری ها بدنبال معجزه هستید، کاملا در اشتباهید. اما اگر انگیزه زیادی برای بهبود سلامت خود دارید، سیستم ایمنی تان را تقویت کنید زیرا یک سیستم ایمنی سالم در بدن سالم قرار دارد. بنابراین این نکته را به ذهنتان بسپارید که صحیح خوردن، فعال بودن و خواب کافی داشتن راز سلامتی است. کارهایی که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، جزو سبک زندگی سالم محسوب می شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

3. تنها به خوردن ماست اکتفا نکنید

همان طور که بسیاری از پژوهش ها به وجود باکتری های مفید در روده اشاره می کنند، کارشناسان مصرف پروبیوتیک ها که نوعی باکتری های زنده برای مقابله با بیماری ها و امراض هستند را توصیه می کنند. بهترین منابع پروبیوتیک، غذاها و خوراکی های تخمیرشده مثل ماست و کفیر می باشند اما اگر سایر رژیم هایی غذایی نامتعادل باشد، خوردن ماست ضامن سلامتی نیست. مطمئن شوید که رژیم غذایی تان از چینش خوبی برخوردار باشد یعنی نصف بشقابتان را به میوه ها و سبزیجات اختصاص دهید و از غلات کامل و پروتئین های کم چرب استفاده کنید. مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مثل بری ها می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و سطح ویتامین دی موردنیاز را تامین نماید.

4. برای تقویت سیستم ایمنی بدن واکسن بزنید

ایمنی سازی مهمترین روش برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. او معتقد است که علاوه بر واکسینه کردن کودکان، بزرگسالان نیز باید خود را در برابر ویروس آنفلوآنزا واکسینه کنند. کارشناسان براین باورند که والدین برای شناخت و پی بردن به حقیقت باید سوالاتشان را از پزشکان و مراقبین سلامت بپرسند. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری دارای اطلاعاتی در مورد واکسیناسیون و شرایط افرادی است که نباید از یک واکسن خاص استفاده کنند مثل بیمارانی که به یک واکسن خاص آلرژی شدید دارند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

5. تناسب اندام با انجام فعالیت های مناسب داشته باشید

امروزه به شهروندان امریکا توصیه می شود که حداقل 150 دقیقه فعالیت متوسط تا شدید مثل تند راه رفتن در هفته داشته باشند. دکتر ادوارد لاسکوسکی- مدیر پزشکی ورزش در کلینیک مایو و متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در روچستر مینوستا می گوید که طبق نتیجه تحقیقات، سیستم ایمنی از انجام فعالیت های فیزیکی منظم بهره می گیرد. ورزش تولید میکروفاژها را بیشتر می کند، میکروفاژها سلول هایی هستند که به باکتری حمله کرده و می توانند برخی از عفونت های بخش فوقانی مجرای تنفسی را هدف قرار دهند. فعالیت بدنی، چرخش سلول ها را در بدن افزایش داده و به مقابله با ویروس ها و باکتری های مضر کمک می کند. بنابراین حدود بدنتان را مشخص کنید و بین تمرینات ورزشی به خود استراحت دهید تا از ورزش بهره بیشتری بگیرید.

6. سیگار نکشید

به گفته دکتر استنفورد، اگر به هر دلیلی نیاز به مصرف سیگار دارید و یا سیگار را ترک کرده اید، بخاطر داشته باشید که سیگار به توانایی شما در برابر ابتلا به عفونت و بیماری آسیب می زند. بنابراین اگر می توانید مصرف سیگار یا تنباکو را کنار بگذارید، کارتان فوق العاده است زیرا به بهبود سیستم ایمنی بدنتان کمک بسزایی کرده اید. به اعتقاد ودنر، اثرات سیگار همانند اثر مصرف مشروبات الکلی است که باعث کاهش سطح سلول و توانایی بدن برای مقابله با امراض و عفونت ها می شود. بنابراین سیگار نه تنها بر ریه بلکه بر کل بدن تاثیر می گذارد.

آشنا شویم: قرص جوشان ویتامین سی ویتافیز پلاس

7. به موقع بخوابید

کارشناسان معتقدند که کمبود خواب مشکلی است که وقتی افراد دچار بیماری می شوند و قادر به مقابله با بیماری نیستند، با آن دست و پنجه نرم می کنند. درحالیکه 7 تا 9 ساعت برای داشتن یک خواب خوب، کافی است اما فشارکاری یا مشغله زندگی عموما می تواند میزان استراحت را کاهش دهد. استنفورد معتقد است که خوابیدن، سیستم بدن را احیا می کند. اگرچه اتفاقاتی که در طول بسته شدن چشم می افتد، هنوزناشناخته است اما همین فرایند احیا برای سیستم ایمنی بدن، کارآمد است و زمانی که استراحت کافی نیست، این فرایند می تواند خود را با سیستم ایمنی سازگار نماید.

8.استرس تان را کاهش دهید

اگر نگران و دلواپس مشکلات مالی یا ناامنی شغلی یا شرایط زندگی هستید، کم کردن استرس که کاری بس سخت و دشوار است، می تواند فکر و بدن را درگیر نماید. به توصیه استنفورد، تا جایی که می توانید، سعی کنید از میزان استرس خود بکاهید زیرا استرس می تواند التهاب را در بدن افزایش دهد. همان طور که التهاب به سیستم ایمنی بدن آسیب می زند، مقابله با استرس نیز چالشی است که موجب تغییرات مهم در زندگی و بهبود سلامتی می شود. اما کارشناسان معتقدند که انجام برخی اقدامات می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن جهت مقابله با بیماری ها کمک کند.

گردآورنده: زهرا محبی (کارشناس ارشد تغذیه)
منبع: usnews

اشتراک در RSS - تقویت سیستم ایمنی