پوست

خواص آویشن برای پوست

خواص آویشن برای پوست

در این مقاله در مورد خواص آویشن برای پوست صحبت می کنیم. آویشن درختچه‌ای کوتاه و پر از شاخه با برگ های نازک و مقابل هم می باشد که در طب سنتی ایران و اروپا مصرف دارویی بسیاری داشته است. از این گیاه در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی، همچنین حفظ سلامت و درخشندگی پوست صورت استفاده متنوعی می‌‌شود.

برخی از خواص آویشن برای پوست

از خواص آویشن می توان به مواردی از قبیل ضد درد، ضد آلرژی، ضد آلزایمر، ضد آرتریت، ضد میکروب، ضد سلولیت، ضد باکتری، ضد سرطان، ضد ادم، ضد التهاب، آنتی اکسیدان، ضد تب، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد قارچ، ضد کرم، ضد احتقان، ضد سرفه، ضد نفخ، ضد زخم داخلی، ضد کرم آسکاریس، قابض، بازکننده برونش ها، معرق، خلط آور، کاهش دهنده‌ی چربی خون، کاهش دهنده‌ی پرفشاری خون، محرک سیستم ایمنی بدن، حشره کش، کاهش دهنده‌ی ترشحات بزاقی، مسکن و محرک اشاره کرد. بر اساس تحقیقاتی که بر روی اثرات آویشن بر روی سلامت پوست صورت انجام شد، مشاهده گردید که آویشن در درمان آکنه تاثیر زیادی دارد.

خواص آویشن برای پوست

ماسک آویشن برای پوست حساس

می توان ۲۰ گرم آویشن را با مقداری روغن زیتون مخلوط کرد و از آن بعنوان یک ماسک برای پوست های حساس استفاده نمود.

بخور آویشن 

از خواص آویشن برای پوست می توان به تمیزکردن عمیق پوست صورت، از بین بردن دانه‌های سرسیاه از پوست صورت، کاهش سموم پوست صورت و افزایش گردش خون پوست صورت اشاره کرد. یک لیوان آب در حال جوش را با یک قاشق غذاخوری آویشن شیرازی مخلوط کنید و ۱۵ دقیقه بخور دهید. سپس به کمک یک پنبه مقداری از محلول را بر روی پوست صورت خود بکشید و بعد از ۱۰ دقیقه صورت خود را با آب سرد بشویید.

بیشتر بدانیم: انواع لایه برداری پوست

راهی برای درمان جوش ها

علت این جوشها می تواند به دلیل تغذیه نامناسب، استرس و فشارهای عصبی، کمبود ویتامینها و وجود باکتری و عفونت باشد. از خواص آویشن برای پوست می توان به ضد باکتریایی و تصفیه کنندگی آن اشاره کرد که می تواند برای از بین بردن عفونت های داخل بدن که موجب جوش های پوست صورت می شوند موثرباشد. بخور گیاهان دارویی از قبیل آویشن، اسطوخودوس، رازیانه، رزماری، نعناع کوهی، بومادران و گزنه می تواند بهترین راه‌حل‌ها برای افزایش نشاط، شادابی و جوانسازی پوست باشد.

تهیه دمنوش آویشن

کافی است که یک قاشق چایخوری از گل آویشن به شکل پودر یا به فرم درسته در قوری کوچکی از آبجوش به اندازه ی یک لیوان ریخته و بگذارید دم بکشد.

انواع لایه برداری پوست

لایه برداری پوست

لایه برداری پوست به معنای برداشتن لایه سطحی و نازک از روی پوست می باشد. با انجام این کار سلول های مرده پوست مانند لکه های قهوه ای روی پوست، جای جوش و… از بین می رود و همین کار سبب شفاف شدن پوست می شود و مانع کدر شدن و زبری پوست می شود.

مزایای لایه برداری پوست

لایه برداری می تواند فوایدی برای پوست داشته باشد با وجود آلودگی های محیطی که امروزه وجود دارد آسیب پذیری پوست به مرور زمان بیشتر می شود و نیاز است که محافظت بیشتری از پوست در مقابل خطرات محیطی از جمله آلودگی هوا، اشعه فرابنفش خورشید و … شود. از عوارض اشعه فرابنفش خورشید این است که می تواند باعث بوجود آمدن لکه های قهوه ای روی پوست، کک و مک و… شود. فرد دارای جوش های سرسیاه و سرسفید باشد، دارای لکه های قهوه ای و کک و مک باشد، دارای مشکلات پوستی ناشی از نور خورشید مانند خط و خطوط ایجاد شده برروی پوست صورت باشد، همچنین برای جای جوش هم قابل استفاده است.

انواع مختلف لایه برداری پوست

لایه برداری مکانیکی: توسط وسیله ی الکترو مکانیکی خاصی، پوست ساییده می شود و برای اسکارهای ناشی از آکنه به کار می رود.
لایه برداری لیزری که در ۲ نوع می باشد:۱- لیزر دی اکسید کربن و ۲- لیزر اربیم یاگ
لایه برداری شیمیایی: در این روش هدف، برداشتن کامل آثار جای جوش و انواع لک های پوستی می باشد.

لایه برداری پوست

نکته هایی درباره کرم های لایه بردار

بهتر است برای استفاده از کرم های لایه بردار حتما با پزشک خود مشورت کنید. برخی از این کرم های لایه برداری پوست ترکیبات فنول دارند که می تواند عواقبی داشته باشد پس باید تحت نظر پزشک استفاده شود. همچنین استفاده نابجا و نادرست از کرم های لایه بردار می تواند باعث بروز مشکلات پوستی از قبیل التهابات پوستی، کک و مک و… شود.

با مکمل های مناسب پوست آشنا شوید: قرص درموسیس آنتی ایج ویواتیون

عوارض لایه برداری پوست

این کار چون چربی پوست را ازبین می برد باعث خشک شدن پوست می شود و حتما باید با مشورت پزشک انجام شود. لایه برداری می تواند منجر به تیره شدن پوست شود. می تواند باعث بروز تبخال شود.
 

افرادی که نباید از لایه برداری پوست استفاده کنند

افرادی که مدام تبخال می زنند. افرادی که شدیدا پوست حساسی دارند. افرادی که دارای پوست تیره ای هستند و کسانی که به بیماری وسواس و مشکلاتی از این قبیل مبتلا هستند.

نکاتی درباره سلامت پوست صورت

سلامت پوست صورت

سلامت پوست صورت اهمیت زیادی دارد. پوست  قسمت بسیار مهمی از بدن است که ارگان های داخلی بدن را از ناهنجاری و آسیب عناصر خارجی محفوظ نگاه می دارد. پوست شما پیوسته در معرض عوامل گوناگون مانند گرما، رطوبت، آلودگی، خشکی و…قرار دارد که چگونگی قرار گرفتن در معرض این عوامل بر سلامتی تان تاثیر گذار است.متا سفانه برخی افراد احتیاط های افراطی جهت مراقبت از پوستشان و اطمینان از نرم و صاف بودن آن اتخاذ می کنند در حالیکه بهترین راههای محافظت از پوست را نمی د انند. برای آنکه  پوستی سالم و شاداب داشته باشید نکاتی در زیر آورده شده است که انجام دادن آنها تا حد زیادی به سلامت پوست صورت  شما کمک خواهد کرد.

سلامت پوست صورت

   

سلامت پوست صورت با مراقبت از دور چشم

پوست زیر چشم نازک و حساس است و وقتی در معرض تخریب نور خورشید هستید، کرم ضدآفتاب می‌تواند موجب سوزش چشم شود، بهتر است که شما یک عینک آفتابی بزرگ بگیرید.

از نوع پوست خود آگاه باشید

اگر پوست شما خیلی چرب است، از لوسیون های بدون چربی استفاده کنید تا منافذ پوست تان بسته نشوند. اگر پوست شما بیش از حد خشک است، از کرم های چرب استفاده کنید.

مواد غذایی شیرین کم مصرف کنید

قند خون بالا باعث کاهش کلاژن پوست و افزایش چین وچروک آن می گردد. افزایش قند خون همچنین باعث عفونت قارچی پوست می شود و بثورات پوستی در زیرسینه ها، کشاله ران و حتی صورت نمایان می شود.

با مکمل های مناسب پوست آشنا شویم: قرص درموسیس پلاس ویواتیون

برای سلامت پوست صورت سیگار نکشید

سیگار باعث آسیب پوست می شود و می تواند پوست شما را ۱۰ سال یا بیشتر، پیرتر کند. رادیکال های آزاد در سیگاری ها، به کلاژن و بافت های الاستیک پوست حمله می کنند و پوست را نازک تر، ضعیف تر و بیشتر مستعد ابتلا به چین وچروک می کند.

فقط دو بار در روزصورتتان را بشویید

اکثر خانم‌ها روزانه ۴ یا ۵ بار صورت خود را می‌شویند، اما مطالعات نشان می‌دهد دو بار در روز مطلوب است. شستشوی بیشتر سبب می‌شود پوست شما چربی طبیعی خود را از دست بدهد.

مصرف میوه و سبزیجات را دو برابر کنید.

مصرف به اندازه میوه و سبزیجات برای سلامت پوست صورت ضروری است. تحقیقات نشان می‌دهد کسانی که میوه و سبزیجات رنگی یعنی  با رنگدانه زیادی می‌خورند سلامت و جذابیت بیشتری دارند دکتر الیسا زید  متخصص تغذیه می‌گوید: “میوه و سبزیجاتی که حاوی کاروتینوئید(نوعی ویتامین) هستند(مثلا هویج، فلفل قرمز، کدو)، توناژ زرد، قرمز و نارنجی پوست را افزایش می‌دهند.

تاثیر استرس بر پوست

تاثیر استرس بر پوست

تاثیر استرس بر پوست صورت در مقالات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. پوست ما افشاکننده حالات و وضع روحی و روانی ماست استرس می تواند تاثیرات بسیاری بر روی سلامت فرد بگذارد. یکی از اصلی ترین و اولین علائم این موضوع ، بروز اختلالات پوستی در فرد می باشد. بسیاری از افراد بر این عقیده اند که پوست افراد نشان دهنده ی وضعیت سلامت روحی آنهاست. در دوران پراسترس و پرتنش که به طور طبیعی در زندگی همه افراد پیش می آید، پوست مان پژمرده و تیره به نظر می رسد و آثار خستگی بر آن قابل مشاهده است، اما اتفاق بدتر زمانی می افتد که دوره های پراسترس در زندگی مان طولانی بشود که حاصل آن ریزش منطقه ای مو یا بروز آثار پیری و چین و چروک بر پوست خواهد بود که شاید جبران آن به سادگی و در کوتاه مدت ممکن نباشد.

تاثیر استرس بر پوست

باعث بدتر شدن مشکلات پوستی شود. برای مثال، استرس می تواند پسوریازیس، آکنه ی روزاسه آکنه دوران بزرگسالی،التهاب و قرمزی مزمن پوست صورت که معمولاً روی گونه ها، بینی و پیشانی به وجود می آید،اگزما را بدتر کند. استرس می تواند باعث کهیر و انواع دیگری از راش های پوستی و همچنین شعله ور شدن تبخال ها شود. کم خوابی و استرس باعث می شوند بدن هورمونی به نام کورتیزول تولید کند. هورمون کورتیزول باعث افزایش قند خون در بدن می شود. افزایش قند خون نیز باعث افزایش وزن و بروز مشکلات قلبی می شود.

تاثیر استرس بر پوست

راه کارهایی برای کنترل استرس

حال که از تاثیر استرس بر پوست آگاهی دارید سعی کنید با راهکارهایی استری را کاهش دهید.

خیلی درگیر کار نشوید

استرس های جسمی را می توان به این شکل توصیف کرد که فرد از نظر روحی و روانی مشکلی ندارد اما مشغله کاری اش به گونه ای است که نظم و انضباط خاصی در زندگی این فرد حکمفرما نیست، به طوری که اگر زندگی فرد را مرور کنیم می بینیم که فعالیت های روزانه او توأم با دویدن و فعالیت های فیزیکی زیاد است. همچنین فرد به دلیل مشغله کاری زیاد وعده غذایی ناهار را نمی خورد یا ممکن است این وعده غذایی اصلی را در ساعت های مختلف از روز مثل ۱۲، ۱۴ یا ۱۶بعدازظهر بخورد. این بی نظمی گرچه ممکن است مشکلات روحی و روانی به دنبال نداشته باشد، اما باعث استرس جسمی می شود. این نوع استرس قادر است مشکلات پوستی را ایجاد کند یا باعث تشدید آنها شود.

بیشتر بدانیم: ماسک جوان کننده و ضدچروک چیست؟

مراقب رژیم های غذایی بی پایه و اساس باشید

دومین استرس جسمی که می توان به آن اشاره کرد، استرسی است که درراستای گرفتن رژیم های غذایی ایجاد می شود. رژیم های غذایی آگاهانه است و با اراده خود شخص انجام می شود. البته اگر رژیم غذایی اصولی و تجویز شده پزشک نباشد، ممکن است باعث ایجاد کمبودهایی در بدن شود. در چنین شرایطی تصور کنید که افراد خانواده درحال خوردن غذایی خاص هستند اما شخص چون از رژیم غذایی تبعیت می کند، نمی تواند آن غذا را بخورد. این نوع رژیم های غذایی یک نوع استرس جسمی به فرد انتقال می دهند که به دنبال آن باعث تشدید یا شروع برخی بیماری های پوستی ازجمله جوش، آکنه، اگزما و… می شود.

نویسنده: یاسمن صباغی

اشتراک در RSS - پوست