ویتامین سی

ایموکپ ویواتیون ، مکمل تقویت سیستم ایمنی 

ایموکپ ویواتیون

سیستم ایمنی بدن از مجموعه پیچیده ای از سلول ها، فرآیندها و مواد شیمیایی تشکیل شده است که به طور مداوم از بدن در برابر عوامل بیماری زا مهاجم از جمله ویروس ها، سموم و باکتری ها دفاع می کند. سالم نگه داشتن سیستم ایمنی بدن در تمام طول سال کلید پیشگیری از عفونت و بیماری است. انتخاب سبک زندگی سالم با مصرف غذاهای مغذی، خواب کافی و ورزش، مهم ترین راه های تقویت سیستم ایمنی بدن است.

مکمل ایموکپ ویواتیون برای تقویت سیستم ایمنی

تحقیقات نشان داده است که مصرف مکمل‌ها با برخی ویتامین‌ها، مواد معدنی، گیاهان و ... می‌تواند به بهبود پاسخ ایمنی کمک کند و به طور بالقوه در برابر بیماری محافظت کند. در این مقاله مکمل ایموکپ ویواتیون که به صورت اختصاصی برای تقویت سیستم ایمنی تولید شده است را بررسی می کنیم. در این محصول انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها موجود هستند. ایموکپ دارای ویتامین های دی، ای، سی، زینک، آقطی سیاه، سلنیوم، سیر، بتاگلوکان، جینسینگ و اکیناسه است.

ویتامین D

ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که برای عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. ویتامین D به مونوسیت‌ها و ماکروفاژها در مبارزه با پاتوژن ها کمک و التهاب را کاهش می‌دهد .بسیاری از افراد دچار کمبود این ویتامین هستند که ممکن است بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر منفی بگذارد. در واقع، سطح پایین ویتامین D با افزایش خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، از جمله آنفولانزا و آسم مرتبط است. برخی از مطالعات نشان می دهد که مکمل ویتامین D ممکن است پاسخ ایمنی را بهبود بخشد. در واقع، تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف این ویتامین ممکن است از عفونت های دستگاه تنفسی پیشگیری کند.
ویتامین D به دلیل تأثیر آن بر سیستم ایمنی در ارتباط با COVID-19 بسیار مورد تحقیق قرار گرفته است. مطالعات نشان داده‌اند که ویتامین D می‌تواند التیام را تسریع و التهاب را در سیستم تنفسی متوقف کند.

زینک

روی یک ماده معدنی است که برای رشد سلول های ایمنی مورد نیاز است و نقش مهمی در پاسخ التهابی دارد. و در مکمل ایموکپ ویواتیون وجود دارد. روی همچنین به طور خاص از موانع بافتی در بدن محافظت  و به جلوگیری از ورود پاتوژن های خارجی کمک می کند. کمبود این ماده مغذی به طور قابل توجهی بر توانایی سیستم ایمنی برای عملکرد صحیح تأثیر می گذارد و در نتیجه خطر ابتلا به عفونت و بیماری از جمله ذات الریه را افزایش می دهد. طبق تحقیقات، مشخص شده است که 16 درصد از عفونت های تنفسی در سراسر جهان به دلیل کمبود روی است. کمبود روی حدود 2 میلیارد نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد و در افراد مسن بسیار شایع است. در واقع، تا 30 درصد از افراد مسن دچار کمبود این ماده مغذی هستند. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که مکمل‌های روی ممکن است از عفونت‌های دستگاه تنفسی مانند سرماخوردگی پیشگیری کنند. مصرف طولانی مدت روی معمولا برای بزرگسالان سالم بی خطر است، تا زمانی که دوز روزانه زیر 40 میلی گرم باشد.

ایموکپ ویواتیون

ویتامین C

ویتامین Cبه دلیل نقش مهمی که در تقویت سیستم ایمنی دارد، شاید محبوب ترین مکمل مصرفی برای محافظت در برابر عفونت باشد و بنابراین در ایموکپ ویواتیون نیز وجود دارد. این ویتامین از عملکرد سلول های ایمنی پشتیبانی و توانایی آنها را برای محافظت در برابر عفونت افزایش می دهد. همچنین با پاکسازی سلول‌های قدیمی و جایگزینی آنها با سلول‌های جدید، به سلامت سیستم ایمنی کمک می‌کند. ویتامین C همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند و از آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت می کند. نشان داده شده است که مکمل ویتامین C مدت و شدت عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی از جمله سرماخوردگی را کاهش می دهد.
یک بررسی نشان داد که مصرف منظم مکمل‌های ویتامین C تا 50 درصد باعث کاهش بروز سرماخوردگی در افراد تحت استرس فیزیکی بالا، از جمله دوندگان ماراتن و سربازان می‌شود.

آقطی سیاه

آقطی سیاه (Sambucus nigra) مدت‌ها برای درمان عفونت‌ها استفاده می‌شده است. در مطالعات، عصاره آقطی پتانسیل ضد باکتریایی و ضد ویروسی قوی را در برابر پاتوژن هایی که موجب عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی شده و سویه های ویروس آنفولانزا نشان داده است. علاوه بر این، پاسخ سیستم ایمنی را تقویت و به کم کردن مدت و شدت سرماخوردگی و کاهش علائم عفونت های ویروسی کمک کند. مروری بر 4 مطالعه نشان داد که مکمل های الدربری به طور قابل توجهی علائم تنفسی فوقانی ناشی از عفونت های ویروسی را کاهش می دهد.
لازم به ذکر است که هیچ مطالعه منتشر شده ای، استفاده از آقطی را برای درمان کرونا ارزیابی نکرده است.

با مکمل های تقویت سیستم ایمنی آشنا شوید: سافت ژل ایموکپ ویواتیون

سلنیوم

سلنیوم یک ماده معدنی ضروری برای تقویت سیستم ایمنی است. تحقیقات حیوانی نشان می‌دهد که مکمل‌های سلنیوم ممکن است دفاع ضد ویروسی در برابر سویه‌های آنفولانزا، از جمله H1N1 را تقویت کنند. 

سیر

سیر دارای خواص ضد التهابی و ضد ویروسی قوی است. تحقیقات نشان داده است که سیر با تحریک سلول های محافظتی مانند سلول های NK و ماکروفاژها، سیستم ایمنی را تقویت می کند. با این حال، تحقیقات انسانی در مورد آن محدود است.

اکیناسه

اکیناسه (Echinacea) یک نوع گیاه است. گونه های خاصی آن موجب تقویت سیستم ایمنی می شوند و ممکن است اثرات ضد ویروسی بر علیه چندین ویروس تنفسی، از جمله رینوویروس ها داشته باشند.

بتا گلوکان

بتا گلوکان ها فیبرهای محلول هستند که از دیواره سلولی باکتری ها، قارچ ها، مخمرها و برخی گیاهان به دست می آیند و ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهند. بتا گلوکان ها ممکن است از جذب کلسترول از غذا توسط بدن جلوگیری کنند. همچنین ممکن است با افزایش مواد شیمیایی که از عفونت جلوگیری می کنند، سیستم ایمنی را تقویت کنند. البته بتا گلوکان ها بیشتر برای بیماری های قلبی و کلسترول بالا استفاده می شوند.

جینسینگ

ایموکپ ویواتیون حاوی جینسینگ است و قرن هاست که انواع مختلف ریشه جینسینگ به عنوان درمان در آسیا و آمریکای شمالی استفاده می شود. اما مزایای آن برای اکثر بیماری ها به طور جدی مورد تحقیق قرار نگرفته است. برخی از مطالعات نشان داده اند که جینسینگ ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. شواهدی وجود دارد که یک نوع خاص از عصاره جینسینگ آمریکایی ممکن است تعداد و شدت سرماخوردگی در بزرگسالان را کاهش دهد.

ایموکپ ویواتیون

ایموکپ یک مکمل مناسب برای تقویت سیستم ایمنی است که در بسته های 30 عددی به بازار عرضه می شود. توصیه می شود روزانه دو عدد بعد از وعده های غذایی میل شود. 

گردآورنده: نگار رفیعی (کارشناس ارشد تغذیه)
منبع: healthline

تقویت سیستم ایمنی بدن

تقویت سیستم ایمنی بدن

اگرچه ممکن است نتوانید از وقوع یک بیماری فصلی پیشگیری کنید اما تقویت سیستم ایمنی بدن ، یکی از روش ها برای حفاظت از بدن می باشد. تمرکز روی غذاهای مقوی و داشتن یک سبک زندگی سالم می تواند به شما و خانواده تان در حفظ سلامتی بدن کمک کند. موادمغذی نقش مهمی در حفظ سلامت سیستم ایمنی دارند
بتاکاروتن، ویتامین ث، ویتامین دی، روی، پروبیوتیک و پروتئین از مواد مغذی مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند.

تقویت سیستم ایمنی بدن با تعادل در زندگی

برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید یک برنامه حاوی خوردن متعادل، خواب کافی و کنترل استرس را دنبال کنیم. همیشه مصرف 5 تا 7 وعده غذایی حاوی سبزیجات و میوه ها را برای جذب ویتامین ها، موادمعدنی و آنتی اکسیدان هایی که موجب تقویت سلامت سیستم ایمنی می شوند را جزو برنامه روزانه تان قرار دهید. یادتان باشد که قبل از خوردن یا تهیه و پخت موادغذایی، محصولات غذایی را خوب بشویید. لیوان ها، چنگال، قاشق و سایر ظروف آشپزخانه را تمیز و پاکیزه کنید تا میزان سرایت و رشد باکتری ها کاهش یابد. از روش های سالم و صحیح برای غلبه بر استرس مثل مدیتیشن، گوش دادن به موسیقی یا نوشتن استفاده کنید. فعالیت بدنی، یک روش مناسب برای کمک به کنترل استرس بوده و می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن که موجب ضعیف شدن سیستم ایمنی می شود، کمک کند. کمبود خواب منجر به بروز برخی مشکلات مثل ضعیف شدن سیستم ایمنی می شود. 7 تا 9 ساعت خواب برای بزرگسالان و 8 تا 14 ساعت برای کودکان توصیه می شود که البته این مقدار خواب به سن افراد نیز بستگی دارد.

غذا دادن به کودکان بیمار

علی رغم تلاش برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودک، اما کودکتان مبتلا به بیماری می شود. آیا می دانید کودکان به طور متوسط هرساله 8 تا 10 بار دچار سرماخوردگی می شوند؟ به طور کلی تا قبل از کودکستان، سیستم ایمنی کودک ساخته می شود. اگرچه هیچ علاجی برای درمان این بیماری وجود ندارد اما با انجام برخی کارها می توانید کودکان را در مقابله با ویروس یاری کنید. کودکان باید استراحت کافی داشته باشند و مایعات را بقدر کافی بنوشند. اما وقتی که کودکان به یک بیماری خفیف همراه با عطسه، سرفه یا آب ریزش بینی دچار می شوند، بهترین روش برای غذا دادن به آنها چیست؟ استفاده از آب میوه های رقیق، آب و سوپ و حمام کردن روش های مناسبی برای حفظ آب بدن است. اگر کودکتان تب دارد و یا دچار استفراغ یا اسهال شده است، توصیه های پزشک اطفال را برای حفظ آب بدن کودک دنبال کنید. کودکان در سنین بالاتر می توانند از چای های گیاهی با عسل و لیمو استفاده کنند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

مقداری میوه به کودکتان بدهید

ویتامین ث خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و برای سرماخوردگی مفید می باشد. از منابع ویتامین ث می توان به لیمو، پرتقال، گریپ فروت و انوع بری ها اشاره کرد. انواعی از میوه های نرم را به کودکتان بدهید. میوه ها نه تنها سرشار از ویتامین و مواد معدنی هستند و موجب تقویت سلامت و سیستم ایمنی می شوند بلکه حاوی مقادیر زیادی آب هستند که می توانند نیاز کودک به آب را برطرف کنند و از کم آب شدن بدن او جلوگیری نمایند. خوردن تکه هایی از میوه های یخ زده برای کودک آسان و راحت است و میوه های یخ زده همانند میوه های تازه زود خراب نمی شوند. در زیر به روش های غذا دادن کودک اشاره می کنیم:

کودکان را با موادغذایی موردعلاقه شان خوشحال کنید

یک کودک بیمار ممکن است اشتهای کمی برای خوردن موادغذایی داشته باشد بنابراین وعده های غذایی کوچک حاوی موادغذایی مورد علاقه او را به کودک بدهید. هضم وعده های غذایی کوچک برای کودک آسان و راحت تر است و به تامین انرژی موردنیاز بدن او کمک می کند. غذاهای پرحجم، سرخ کرده و چرب را از وعده های غذایی حذف کنید و از نشاسته های ساده مثل برنج و نودل استفاده کنید که هضم این نوع موادغذایی در معده راحت تر است. اگر کودکتان تهوع دارد، موز، برنج و پوره سیب یا نان تست را امتحان کنید. اگر می توانید از سبزیجات استفاده کنید اما بیشتر بر غنی سازی آنها متمرکز شوید.

سوپ مرغ را امتحان کنید

از باقی مانده مرغی که شب گذشته درست کرده اید یا از موادغذایی کم سدیم، سوپ تهیه کنید. سوپ یک غذای گرم، نرم و یکدست و قابل قبول برای کودکان می باشد. سوپ می تواند نیاز غذایی و آب بدن کودک را تامین کند. برای تهیه یک سوپ کامل و مقوی، مقداری برنج یا نودل را به مرغ اضافه کنید و از سبزیجات خردشده و پخته استفاده کنید. دو قاشق غذاخوری آرد جو را می توانید برای غلیظ کردن سوپ هنگام پخت استفاده کنید.

آشنا شویم: شربت ایمیونینی ویواکیدز

سبک زندگی و کنترل استرس

وقتی که استرس دارید، از غذاهای راحت و قابل هضم استفاده می کنید؟ اگر چنین است، شما تنها نیستید. در طول دوران استرس، بیشتر ما به غذاهای ساده و قابل هضم یا اسنک روی می آوریم که غالبا این موادغذایی غنی از چربی های اشباع یا قندهای اضافی هستند. واقعیت این است که استرس می تواند بر انتخاب موادغذایی تاثیر بگذارد. با این حال آیا غذاهایی وجود دارند که بتوانند به کاهش استرس کمک کنند؟

پاسخ بدن به بیماری

وقتی شما مضطرب هستید یا استرس دارید، سیستم عصب مرکزی، هورمون های استرس مثل آدرنالین و کورتیزول را آزاد می کند. این هورمون ها، پاسخ بدن به جنگیدن و مبارزه با استرس را هدف قرار می دهند که این، بدن را آماده عمل می کند. به عنوان مثال ضربان قلب بالا می رود، فشار خون افزایش می یابد و دفعات نفس کشیدن بیشتر می شود. داشتن استرس مزمن باعث بروز مشکلاتی در سلامتی می شود. علاوه بر اضطراب، بیشتر افراد ممکن است افسرده شوند و با بی خوابی شبانه یا مشکلات گوارشی دست و پنجه نرم کنند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

آیا برخی موادغذایی می توانند استرس را کمتر کنند؟

تحقیقات کمی در مورد رابطه بین برخی موادغذایی و کنترل استرس انجام شده است. مطالعات اخیر بر موادغذایی متمرکز شده اند که مغز برای کارکرد صحیح و طبیعی نیاز به آنها دارد. این موادغذایی شامل آنتی اکسیدان ها یا ویتامین های B می باشند. مطالعات به این موضوع پرداختند که چگونه مکمل ها می توانند استرس را کنترل کنند اما نتایج آنها محدود بوده است. از آنجایی که این موادغذایی در الگوی تغذیه سالم مهم است لذا بهترین روش برای جذب این موادغذایی، از طریق غذاهایی است که می خوریم. به عنوان مثال میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان ها به همراه سایر موادمغذی است که در کنارهم می توانند سلامت را حفظ و تقویت کنند. بیشتر موادغذایی حاوی انواع ویتامین های B هستند از جمله غلات سبوس دار، میوه ها، سبزیجات، فراورده های لبنی، لوبیاها و گوشت ها.

تقویت سیستم ایمنی بدن به کمک تغذیه

تغذیه خوب برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است زیرا یک سیستم ایمنی قوی می تواند فرد را از بیماری های فصلی و سایر مشکلات محافظت کند. هیچ نوع ماده غذایی یا مکمل نمی تواند از بیماری پیشگیری کند اما با گنجاندن برخی موادمغذی در برنامه تغذیه می توانید یک سیستم ایمنی قوی و سالم داشته باشید.
پروتئین نقش بسزایی در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن دارد بخصوص برای درمان و بهبود. بنابراین انواعی از غذاهای پروتئینی شامل غذاهای دریایی، گوشت کم چرب، مرغ، تخم مرغ، لوبیاها و نخود، فرآورده های سویا و مغزها و دانه های بی نمک را مصرف کنید. ویتامین A به تنظیم سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونت با سالم نگه داشتن پوست و بافت های دهان، معده، روده و سیستم تنفسی کمک می کند. این ویتامین در موادغذایی مثل سیب زمینی شیرین، هویج، بروکلی، اسفناج، فلفل دلمه ای قرمز، زردآلو، تخم مرغ یا غذاهای غنی شده با ویتامین A مثل شیر یا برخی غلات صبحانه وجود دارد. ویتامین ث با تشکیل آنتی بادی ها از سیستم ایمنی محافظت می کند. منبع این ویتامین در مرکبات مثل پرتقال، گریپ فروت و نارنگی یا فلفل دلمه ای قرمز، پاپایا، توت فرنگی، آب گوجه فرنگی یا غذاهای غنی شده با ویتامین ث مثل غلات صبحانه می باشد. ویتامین ای (E) همانند آنتی اکسیدان عمل می کند و می تواند از کارکرد سیستم ایمنی حفاظت کند. این ویتامین در غلات صبحانه غنی شده، دانه گل آفتابگردان، بادام، روغن های گیاهی (مثل روغن آفتابگردان یا روغن گلرنگ)، فندق و کره بادام زمینی یافت می شود.

تنظیم: زهرا محبی(کارشناس ارشد تغذیه)

خواص ویتامین سی برای بدن

خواص ویتامین سی

ویتامین سی یکی از مهمترین ویتامین های محلول در آب است که از خواص ویتامین سی می توان به بیوسنتز کلاژن، کارنیتین و ناقلان عصب اشاره کرد. اکثر گیاهان و حیوانات، آسکوربیک اسید را برای نیازشان می سازند. با این حال میمون ها و انسان ها نمی توانند آسکوربیک اسید را بدلیل فقدان آنزیمی بنام اکسیداز گولونولاکتون بسازند. به همین دلیل ما نیاز به رژیم غذایی غنی از ویتامین ث داریم که خوشبختانه بیشتر میوه ها و سبزیجات حاوی مقادیر کافی از ویتامین سی هستند که جذب آنها نیز بسیار ساده است. مقدار توصیه شده برای مصرف ویتامین ث، 75 تا 90 میلی گرم است. با این حال مطالعات اخیر نشان دادند که به منظور بهره گیری از مزیت های ویتامین سی برای حفظ سلامت، لازم است روزانه 500 میلی گرم ویتامین ث مصرف شود که این مقدار برای مکمل ویتامین سی صدق می کند.

خواص ویتامین سی آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان ها از سلول ها محافظت کرده و بواسطه تثبیت و پاکسازی رادیکال های آزاد، میزان صدمات را کاهش می دهند. بنابراین از خواص ویتامین سی ، ویتامین ای و بتا-کاروتن می توان به جوان نگهداشتن بدن اشاره کرد. مطالعات نشان می دهند که مصرف ویتامین سی می تواند سطح آنتی اکسیدان خون را تا 30 درصد افزایش دهد و این به دفاع طبیعی بدن در برابر التهاب کمک می کند. در رابطه با ورزش که استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد بدلیل ماهیت و تاثیر آن بر بدن، شایع هستند، استرس اکسیداتیو ناشی از ورزش برای افرادی که ویتامین ث کمتری دارند، بیشتر است. پس می توان گفت که اگر ورزش می کنید و در تمرینات روزانه شرکت می کنید، باید ویتامین سی مصرف کنید تا از اثرات مخرب رادیکال های آزاد جلوگیری شود.

کاهش فشار خون

از آنجایی که ویتامین ث محلول در آب است، همانند یک ماده ادرارآور عمل می کند و باعث می شود که کلیه ها، سدیم و آب بیشتری را از بدن خارج کنند که این به شل شدن دیواره های عروق خون و درنتیجه پایین آمدن فشارخون کمک می کند. پایین آمدن فشارخون به معنی کاهش خطر سکته و افزایش سلامت قلب وعروق است که امروزه این موضوع برای افرادی که از بیماری قلب وعروق رنج می برند، بسیار مهم است.

تقویت سیستم ایمنی

از خواص ویتامین سی تقویت سیستم ایمنی و مثابله با بیماری ها است. مطالعات نشان می دهند که ویتامین ث برای تحریک سیستم ایمنی بواسطه افزایش قدرت و حفاظت از ارگانیسم ضروری است. بدلیل نقش ویتامین C در کاهش التهاب، این ویتامین برای سلامت سیستم ایمنی و سلامت عمومی الزامی است. ویتامین ث از سیستم ایمنی محافظت کرده، شدت واکنش های آلرژی را کاهش می دهد و به مقابله با عفونت ها کمک می کند. اگر می خواهید از تناسب اندام و بدنی سالم برخوردار باشید، پس اضافه کردن ویتامین C به رژیم غذاییتان باید در اولویت قرار گیرد.

خواص ویتامین سی

افزایش جذب آهن

میوه های غنی از ویتامین C مثل انگور فرنگی، جذب آهن را از طریق غلات و حبوبات افزایش می دهد. می دانیم که نقش اصلی آهن، افزایش توانایی بدن برای انتقال اکسیژن از طریق خون است و کمبود آن می تواند موجب آنمی شود. بنابراین ویتامین سی برای این فرایند بسیار مفید است.

حفظ سلامت پوست و مو

اگر می خواهید پوستی شفاف و روشن و موهایی محکم داشته باشید، پس ویتامین ث نقش مهمی در این زمینه بازی می کند. ویتامین ث به ساخت کلاژن پروتئین و جذب آهن کمک می کند. بنابراین ویتامین ث نه تنها به داشتن پوست و موهایی سالم کمک می کند بلکه از سلامت پوست و مو نیز محافظت می کند. امروزه کلاژن به یک واژه آشنا بین مردم تبدیل شده است. اما از مصرف مکمل پرهیز کنید و غذاهای غنی از کلاژن مثل انواع بری و غذاهای غنی از امگا3 مثل آووکادو و ماهی سالمون را مصرف کنید. با مصرف ویتامین ث از یک زیبایی طبیعی بهره مند خواهید شد.

آشنا شویم: قرص زینک ماکس ویواتیون

کاهش وزن

همه افراد یا می خواهند وزنشان را کاهش دهند و عضله سازی کنند یا می خواهند وزنشان را حفظ کنند که گاهی اوقات این کار واقعا سخت است و شما نیاز به کمک دارید. علاوه بر رژیم غذایی متعادل و تمرین، هدف شما باید مصرف متناسب مرکبات باشد. مطالعات نشان دادند که وضعیت ویتامین ث رابطه معکوسی با توده بدن دارد. افرادی که ویتامین ث کافی دارند، 30 درصد از چربی بدنشان در طول یک دور ورزش متوسط بیشتر از افرادی که ویتامین ث کمتری دارند، می سوزد. بنابراین افرادی که دچار کمبود ویتامین ث هستند، نسبت به کاهش توده چربی مقاومتر هستند. به طور خلاصه، از خواص ویتامین سی افزایش چربی سوزی در طول دوره ورزش است.

سلامت جسمی و روحی

ویتامین ث یک ریزمغذی ضروری است که به طور تصادفی مشهور نشده است. به علاوه اینکه چگونه ویتامین ث، توانایی بدن را برای ترمیم زخم ها و کاهش التهابات درون و بیرون بدن بهبود می بخشد، دید ما را نسبت به ویتامینی که انرژی را افزایش می دهد و سلامت روحی را تقویت می کند. افرادی با سطح بالای ویتامین ث، کمتر از افسردگی و خستگی رنج می برند. بیان همه مزیت ها و فواید ویتامین ث برای سلامت بدن سخت است اما مهمتر از همه این است که باید مقدار غذاهای غنی از ویتامین ث را افزایش دهیم.

تنظیم: زهرا محبی( کارشناس ارشد تغذیه)

فواید ویتامین سی

ویتامین C

ویتامین سی معروف به آسکوربیک اسید، یک ویتامین محلول در آب است که در برخی غذاها یافت می شود. این ویتامین در بدن همانند یک آنتی اکسیدان عمل می کند و به حفاظت از سلول ها در برابر صدمات ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. رادیکال های آزاد ترکیباتی هستند که اندام های بدن زمانی که موادغذایی را به انرژی تبدیل می کنند می سازند. رادیکال های آزاد در محیط هایی وجود دارند که دود سیگار، آلودگی هوا و نور ماورابنفش آفتاب درآنها وجود دارد و افراد در معرض آنها قرار دارند. بدن به ویتامین سی نیاز دارد تا بتواند کلاژن-پروتئین موردنیاز برای ترمیم زخم ها و جراحات را بسازد. به علاوه ویتامین سی، جذب آهن را از غذاهای گیاهی بهبود بخشیده و به کارکرد صحیح سیستم ایمنی و حفاظت از بدن در برابر بیماری کمک می کند.

چقدر ویتامین سی نیاز داریم؟

مقدار ویتامین سی موردنیاز برای بدن به سن بستگی دارد. متوسط مقدار ویتامین سی توصیه شده برای سنین مختلف در جدول زیر نشان داده می شود:
 

سن     مقدار توصیه شده
از بدو تولد تا 6 ماهگی  40 میلی گرم
کودکان 7 تا 12 ماهه     50 میلی گرم
کودکان 1 تا 3 ساله     15 میلی گرم
کودکان 4 تا 8 ساله     25 میلی گرم
کودکان 9 تا 13 ساله     45 میلی گرم
نوجوانان 14 تا 18 ساله (پسر    75 میلی گرم
نوجوانان 14 تا 18 ساله (دختر    65 میلی گرم
مردها   90 میلی گرم
زنان     75 میلی گرم
زنان نوجوان باردار     80 میلی گرم
زنان باردار     85 میلی گرم
زنان نوجوان شیرده     115 میلی گرم
زنان شیرده     120 میلی گرم

**اگر سیگار می کشید، 35 میلی گرم ویتامین سی را به مقادیر بالا اضافه کنید تا مقدار ویتامین سی توصیه شده محاسبه گردد.

فواید ویتامین سی

فواید ویتامین سی برای بدن

در اینجا به برخی از فواید ویتامین سی اشاره می کنیم : 

پیشگیری و درمان سرطان:
افرادی که ویتامین سی را از طریق میوه ها و سبزیجات جذب می کنند، ممکن است کمتر در معرض خطر انواع سرطان ها مثل سرطان ریه، سینه و کولون باشند. با این حال به نظر می رسد که مصرف مکمل های ویتامین سی با یا بدون سایر آنتی اکسیدان ها، افراد را از ابتلا به سرطان محافظت نمی کند.

به علاوه مشخص نیست که آیا مصرف دوزهای بالایی از ویتامین سی برای درمان سرطان مفید است یا خیر. اثرات ویتامین سی به نحوه دادن آن به بیمار بستگی دارد. دوزهای خوراکی ویتامین سی نمی تواند سطح ویتامین سی خون را بیشتر از دوزهای وریدی افزایش دهد. برخی مطالعات که روی حیوانات و در لوله آزمایشگاه انجام شد، نشان می دهد که سطح بسیار بالای ویتامین سی خون ممکن است تومورها را کوچک کند اما برای تعیین اینکه آیا دوز بالای ویتامین سی وریدی می تواند به درمان سرطان کمک کند، نیاز به تحقیقات بیشتری است.

مکمل های ویتامین سی و سایر آنتی اکسیدان ها ممکن است با شیمی درمانی و پرتودرمانی تداخل داشته باشند. افرادی که تحت درمان سرطان قرار دارند، باید قبل از مصرف ویتامین سی یا سایر مکمل های آنتی اکسیدان بخصوص دوزهای بالا با پزشک آنکولوژیست صحبت کنند.

بیماری قلب وعروق:
افرادی که میوه ها و سبزیجات زیادی مصرف می کنند، کمتر در معرض خطر بیماری قلب وعروق قرار می گیرند.
محققان براین باورند که میزان آنتی اکسیدان موجود در موادغذایی مسبب این رابطه است زیرا صدمات اکسیداتیو، علت اصلی بیمار قلب وعروق است. با این حال دانشمندان مطمئن نیستند که آیا ویتامین سی موجود در موادغذایی یا مکمل ها به جلوگیری از بیماری قلب وعروق کمک می کند یا خیر. و هنوز مشخص نیست که آیا ویتامین سی می تواند به پیشگیری از بیماری قلب وعروق و بدتر شدن آن کمک کند.

سرماخوردگی معمولی:
اگرچه ویتامین سی یک روش مشهور برای بهبود علائم سرماخوردگی معمولی است اما تحقیقات نشان می دهند که مکمل های ویتامین سی، خطر ابتلا به سرماخوردگی معمولی را کاهش نمی دهد. با این حال افرادی که به طور منظم مکمل ویتامین سی مصرف می کنند، ممکن است سرماخوردگی کوتاه تر یا خفیف تری را تجربه کنند. به نظر می رسد که مصرف مکمل ویتامین سی بعد از شروع سرماخوردگی مفید نیست.

چه غذاهایی حاوی ویتامین سی هستند؟
میوه ها و سبزیجات بهترین منابع این یتامین هستند. با خوردن انواعی از موادغذایی که در زیر به آنها اشاره می شود، می توانید مقدار ویتامین توصیه شده را جذب بدن کنید. مرکبات (مثل پرتقال و گریپ فروت) و آب آنها و نیز فلفل سبز و قرمز و کیوی، سایر میوه ها و سبزیجات مثل بروکلی، توت فرنگی، طالبی، سیب زمینی پخته و گوجه فرنگی که حاوی ویتامین سی هستند. برخی خوراکی ها و نوشیدنی ها با این ویتامین غنی شده اند. برای اینکه بفهمید که آیا ویتامین سی به برخی محصولات غذایی اضافه شده است، برچسب محصول را بخوانید. میزان ویتامین سی موجود در موادغذایی با نگهداری طولانی در یخچال و پختن کمتر می شود. بخارپز کردن یا گذاشتن موادغذایی در مایکرویو در مقایسه با پختن، سطح ویتامین سی موادغذایی را کمتر از بین می برد. خوشبختانه بهترین منابع ویتامین یعنی میوه ها و سبزیجات معمولا خام خورده می شوند.

چه مکمل ویتامین سی مصرف کنیم؟

اکثر مولتی ویتامین ها حاوی این ویتامین هستند. این ویتامین هم به تنهایی به صورت مکمل غذایی یافت می شود و هم به صورت ترکیب با سایر ریزمغذی ها. این ویتامین در مکمل های غذایی معمولا به شکل آسکوربیک اسید است اما برخی مکمل ها دارای اشکال دیگری مثل سدیم آسکوربیت، کلسیم آسکوربیت، آسکوربیت های معدنی و آسکوربیک اسید با بیوفلاونوئیدها هستند. تاکنون هیچ تحقیقی نشان نداده که یک شکل از این ویتامین می تواند بهتر از سایر اشکال باشد.

آشنا شویم: قرص جوشان ویتامین سی ویتافیز پلاس

  
تنظیم: زهرا محبی(کارشناس ارشد تغذیه)
منبع: ods

تقویت سیستم ایمنی بدن با غذا

تقویت سیستم ایمنی بدن

تقویت سیستم ایمنی بدن ، بهترین دفاع در برابر بیماری است اما اکثر مردم توجه کمتری به آن می کنند مگراینکه همکارانشان را در حال سرفه، عطسه و آلوده کردن سطوح اطرافشان بیینند. چه در محل کار یا مدرسه، همه ما در معرض خطر باکتری ها و ویروس ها هستیم که می توانند وارد محیط خانه شوند. کودکان در معرض افراد بیمار در مدرسه هستند قرار می گیرند. سیستم ایمنی کودکان به بلوغ کامل نرسیده و معمولا کودکان هرساله دچار ویروس ها یا عفونت های متعدد می شوند زیرا سیستم ایمنی آنها درحال ساخت سلول های خاطه هستند. متاسفانه کودکان، ویروس یا عفونت را وارد خانه کرده و آن را به والدینشان که سیستم ایمنیشان بدلیل رژیم غذایی ضعیف، بی خوابی، عدم فعالیت بدنی یا استرس ضعیف است، انتقال می دهند و والدین نیز ویروس را به محیط کار می آورند. درحالیکه باید در طول فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا به سلامت خود توجه بیشتری کنیم، حفظ سلامت سیستم ایمنی باید در طول سال در اولویت قرار گیرد مثل حفظ وزن، توده عضلات یا سلامت دندان. اما اگر چنین مواردی درباره شما صادق نیست، اکنون فرصت خوبی است که اقدام کنیم. دراینجا به برخی موادمغذی که سیستم ایمنی را تقویت می کند، اشاره می کنیم.

ویتامین A و تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین A به حفظ دیواره مخاطی مجاری تنفسی و گوارشی کمک کرده و با عفونت مقابله می کند. این ویتامین، سیستم ایمنی را تقویت کرده و به مقابله با ویروس ها و باکتری های مهاجم کمک می کند. خوراکی های نارنجی رنگ مثل سیب زمینی شیرین، هویج و زردآلو، سبزیجات برگ دار تیره مثل اسفناج و کلم پیچ و فلفل دلمه ای حاوی این ویتامین هستند.

ویتامین B6

این ویتامین از واکنش های بیوشیمی حمایت کرده و به بدن در مقابله با عفونت کمک می کند. گوشت گاوی که از علف تغذیه کرده، بوقلمون یا سینه مرغ، ماهی سالمون و تن، پسته، دانه آفتابگردان یا کنجد، لوبیا چیتی، آووکادو منابع آن است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین سی و تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین سی تاثیر زیادی بر تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله فعالیت لنفوسیت های T دارد که سلول های بدن و فاگوسیت ها را برای مقابله با بیماری بکار گرفته و آنها را هماهنگ می کند و مهاجمان بیگانه را نابود می کند. مرکبات مثل پرتقال، گریپ فروت و نارنگی، توت فرنگی و پاپایا، سبزیجاتی مثل اسفناج، کلم پیچ، کلم بروسل و بروکلی از منابع خوب این ویتامین هستند.

ویتامین دی و تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین دی، سیستم های ایمنی ذاتی و تطبیقی را تنظیم کرده و پاتوژن هایی که وارد بدن می شوند را به سرعت شناسایی و نابود می کند. ماهی چرب مثل ماهی سالمون، شاه ماهی و ساردین، جانواران صدفی مثل صدف خوراکی، میگو، زرده تخم مرغ، قارچ، شیر، آب میوه و غلات صبحانه غنی شده با ویتامین دی. بدن وقتی در معرض نور آفتاب قرار می گیرد، ویتامین دی را می سازد.

آشنا شویم با مکمل : مولتی کامپلیت هلث برست

زینک (روی)

این ماده مغذی، لنفوسیت های T را رشد داده و فعال می کند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. با ظهور اولین علایم بیماری، مصرف این ماده مغذی می تواند از ابتلا به ویروس های سرماخوردگی و تکثیر آن در مخاط بینی جلوگیری کند. این ماده مغذی در گوشت ها بخصوص گوشت گاو و بره که از علف تغذیه کرده اند، جوانه گندم برشته شده، اسفناج، بادام هندی، کدو تنبل، کنجد، شکلات تلخ منابع آن است.

پروبیوتیک

روده سالم انسان حاوی 10 ترلیون میکروارگانیسم است که نه تنها ذرات غذا بلکه باکتری ها، ویروس ها، میکروب ها و قارچ های خطرناک را تجزیه می کند. حفظ تعادل باکتری ها در روده سالم از ورود پاتوژن ها به درون جریان خون جلوگیری می کند. ماست حاوی باکتری های زنده و فعال، کفیر، شیر پروبیوتیک، دوغ ، سبزیجات حاوی باکتری های زنده، مثل: کلم رنده شده و آب پز با سرکه غیرپاستوریزه و کیمچی، کامبوچا، پنیرهای نرم مثل پنیرهایی که از شیر بز یا گوسفند تهیه می شوند، نان تهیه شده با خمیر ترش، ترشی ها یا زیتون که با محلول نمک و نه سرکه پخته شده منابع آن است.

چاشنی ها و ادویه ها

سیر خام حاوی آلین است که وقتی خرد می شود یا جویده می شود، به آلیسین تبدیل می شود. آلیسین، پاسخ گلبول های سفیدخون را برای مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا افزایش می دهد. پیاز حاوی انواعی از موادمغذی است که سیستم ایمنی را تقویت می کند. به علاوه یک آنتی اکسیدان قوی بنام کوئرستین دارد که خاصیت ضدویروسی و تنظیم کنندگی هیستامین را داراست. زنجبیل دارای ترکیبات ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدالتهابی است که آب ریزش بینی را هدف قرار داده و از چسبیدن رینوویروس ها به سلول ها در غشای مخاطی جلوگیری می کند. زردچوبه حاوی کورکومین است. کورکومین، ترکیبی است که خاصیت ضدالتهابی دارد اما تحقیقات نشان دادند که زردچوبه می تواند سیستم ایمنی را تقویت و تعدیل کند.

پروتئین

گوشت ها و ماهی، محصولات لبنی کم چرب مثل ماست، شیر و پنیر خانگی، ترکیبات گیاهی مثل لوبیاها و برنج قهوه ای، محصولات سویا، مغزها و کره بادام زمینی منابع مواد پروتئینی هستند. پروتئینی که مصرف می کنید، به تکه های کوچکتری بنام آمینواسید شکسته می شوند. سپس این تکه ها روی پروتئین هایی که موردنیاز بدن است مثل آنتی بادی ها و پروتئین های مکمل که سلول های سیستم ایمنی را تقویت می کنند.

حفظ آب بدن

نوشیدن روزانه 8 تا 10 لیوان آب، یکی از موثرترین راه ها برای پاکسازی سموم از بدن و حفظ سلامت سیستم ایمنی است.

تنظیم: زهرا محبی( کارشناس ارشد تغذیه)
منبع: memorialcare

اشتراک در RSS - ویتامین سی