مکمل کلسیم

چگونه یک مکمل کلسیم مناسب انتخاب کنیم؟

مکمل کلسیم

امروزه مکمل کلسیم در همه داروخانه ها موجود است. کلسیم در طبیعت تنها به طور مخلوط با مواد دیگر وجود دارد. این مواد، کلسیم ترکیبی نامیده می شوند. چندین نوع از ترکیبات و املاح مختلف کلسیم در مکمل های غذایی وجود دارد که شامل کربنات کلسیم، سیترات کلسیم و فسفات کلسیم است. این ترکیبات حاوی مقادیر مختلفی از کلسیم عنصری هستند که مقدار واقعی کلسیم را در مکمل مشخص می­ کند. بر چسب مکمل را برای تعیین مقدار کلسیم عنصری و دوز یا تعداد قرص­های دریافتی در روز به دقت بخوانید.

چگونه یک مکمل کلسیم مناسب انتخاب کنیم؟

مکمل­ کلسیم در طیف گسترده ­ای و بدون نسخه در دسترس می­ باشد، این می­تواند انتخاب را به یک تجربه گیج کننده مبدل کند. بسیاری از مردم می ­پرسند که مکمل کلسیم آنها باید از چه نوع باشد. این افراد باید بدانند که "بهترین" مکمل آن است که نیازهای شما را تامین کند.
در مورد انتخاب مکمل این سوالات را از خود بپرسید:
چطور بدن من این نوع مکمل را تحمل می­کند؟ آیا عوارض جانبی (مانند ایجاد نفخ یا یبوست) وجود دارد؟ اگر چنین است، شما ممکن است بخواهید نوع دیگری از مکمل را امتحان کنید.آیا این مکمل برای من مناسب است؟ آیا این مکمل به طور گسترده به افراد توصیه می­شود؟ آیا هزینه این مکمل با بودجه من همخوانی دارد؟ آیا به طور گسترده در داروخانه­ ها در دسترس است؟

مکمل­ کلسیم: آنچه باید جستجو کرد

کلسیم برای تعدادی از اعمال در بدن ضروری است از جمله می­ توان به تنظیم ضربان قلب، انتقال پیام­های عصبی، تحریک ترشح هورمون­ها، لخته شدن خون، ایجاد و حفظ سلامت استخوان­ ها اشاره نمود. کلسیم یک ماده معدنی است که در بسیاری از غذاها وجود دارد. از آنجا که بدن انسان نمی­ تواند آن را تولید کند دریافت میزان کافی از این ماده مغذی بسیار مهم است. حتی بعد از این که شما به طور کامل رشد کردید، مصرف کلسیم کافی هنوز مهم است، زیرا بدن هر روز از طریق پوست، ناخن، مو، عرق و همچنین از طریق ادرار و مدفوع کلسیم را از دست می­دهد. کلسیم از دست رفته باید از طریق رژیم غذایی روزانه جایگزین شود. در غیر این صورت، بدن برای انجام دیگر وظایف، کلسیم مورد نیاز خود را از استخوان ها برداشت می­کند، که باعث ضعیف­تر شدن استخوان­ها و افزایش احتمال شکستگی آنها در طول زمان می­شود. کارشناسان توصیه می­کنند که افراد بزرگسال نیاز به دریافت روزانه 1000 تا 1200 میلی­گرم کلسیم دارند. اگر چه مواد غذایی بهترین منبع کلسیم هستند، اکثر آمریکایی­ ها نمی­ توانند به اندازه کافی آن را از منابع غذایی دریافت کنند. غذاهای غنی شده با کلسیم (مانند آب پرتقال، نان، غلات، حبوبات، و دیگر مواد غذایی) و مکمل­های غذایی می­ توانند کمبودها و کلسیم مورد نیاز شما را با اطمینان تامین کنند.

مکمل کلسیم

 

قابلیت جذب مکمل کلسیم

بدن به راحتی اغلب مکمل­های حاوی کلسیم را جذب می­ کند. اگر در این زمان حل نشود احتمالا در معده شما نیز حل نمی ­شود. انواع مکمل­ های مایع و جویدنی کلسیم براحتی قابل حل بوده و قبل از ورود به معده شکسته و حل می ­شوند. بهترین جذب کلسیم در بدن از جمله کلیسم موجود در غذاها یا مکمل ­ها، هنگامی است که چندین بار و به مقدار کمتر از 500 میلی ­گرم در روز مصرف شود، اما مصرف یکباره و بیش از 500 میلی­گرم در یک وعده از عدم مصرف آن بهتر است. کربنات کلسیم بهترین جذب را هنگامی که با غذا مصرف شود خواهد داشت و سیترات کلسیم را می­ توان در هر زمان مصرف نمود.
 

میزان تحمل پذیری مکمل کلسیم

برخی از مکمل­های کلسیم ممکن است دارای عوارض جانبی مانند ایجاد نفخ شکم و یا یبوست برای برخی از افراد باشند. اگر با انجام اقدامات ساده­ای مانند افزایش مصرف مایعات و غذاهای پر فیبر مشکل حل نشد، شما باید نوع دیگری از کلسیم را امتحان کنید. همچنین افزایش دوز مکمل کلسیم به طور تدریجی باعث افزایش جذب آن می­شود. در هفته اول فقط 500 میلی­گرم در روز کلسیم مصرف کنید و سپس به آرامی مقدار آن را افزایش دهید. بدون مشورت و تائید پزشک و بیش از مقدار توصیه شده مصرف نکنید.

آشنا شویم: قرص کلسیم هلث برست

اثرات متقابل کلسیم

با یک پزشک یا داروساز در مورد تداخلات احتمالی بین مکمل­های کلسیم و داروهای بدون نسخه و نسخه­ای خود صحبت کنید. به عنوان مثال، مکمل­های کلسیم ممکن است جذب آنتی­بیوتیک تتراسایکلین را کاهش دهد. کلسیم همچنین با جذب آهن تداخل دارد. بنابراین شما باید از مصرف هم زمان مکمل کلسیم با مکمل آهن خود داری کنید، مگر این که مکمل کلسیم از نوع سیترات کلسیم یا مکمل آهن همراه با ویتامین C مصرف شود. هر نوع دارو که نیاز به معده خالی دارد نباید همزمان با مکمل­های کلسیمی مصرف شود.
 

محصولات ترکیبی 

مکمل­ کلسیم اغلب در ترکیب با ویتامین D که برای جذب کلسیم لازم است ساخته می­شود. با این حال، مصرف توام کلسیم و ویتامین D ضرورتی نداشته و موجب کاهش جذب کلسیم در بدن نمی­شود. مواد معدنی مانند منیزیم و فسفر نیز مهم هستند و معمولا از طریق مواد غذایی و یا مولتی ویتامین­ها در دسترس بدن قرار می­گیرند. اکثر کارشناسان مواد غذایی، یک رژیم غذایی متعادل به علاوه یک مکمل غذایی حاوی مولتی ویتامین­ها را برای تکمیل کمبودهای تغذیه ای توصیه می­کنند.

تنظیم: واحد علمی

با غنی ترین منابع کلسیم آشنا شوید

با غنی ترین منابع کلسیم آشنا شوید

کلسیم نه تنها فراوان ترین ماده معدنی در بدن است، بلکه برای سلامتی نیز اهمیت دارد و شناخت غنی ترین منابع کلسیم اهمیت ویژه ای دارد. کلسیم در سلامت استخوان ها و دندان ها، سلامت قلب، عملکرد عضلات و انتقال پیام های عصبی نقش دارد. برای اکثر بزرگسالان، مصرف حداقل 1000 میلی گرم کلسیم در روز توصیه می شود، اگرچه گروه های خاصی از جمله نوجوانان، زنان یائسه و افراد مسن تر به مقدار بیشتری نیاز دارند. محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست سرشار از کلسیم هستند، اما منابع دیگری نیز وجود دارند.

غنی ترین منابع کلسیم

در این مقاله به 13 غذای غنی از کلسیم اشاره شده است که بسیاری از آنها غیر لبنی هستند.

1. دانه ها

دانه ها از جمله کنجد، تخم کرفس و دانه های چیا و خشخاش از غنی ترین منابع کلسیم هستند. دانه ها همچنین پروتئین و چربی های سالم را تامین می کنند. به عنوان مثال، دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی هستند. دانه های کنجد نیز علاوه بر کلسیم، حاوی سایر مواد معدنی از جمله مس، آهن و منگنز است.

2. پنیر

بیشتر پنیرها منابع عالی کلسیم و پروتئین هستند. بدن کلسیم موجود در محصولات لبنی را راحت تر از منابع گیاهی جذب می کند. علاوه بر این، پنیرهای کهنه و سفت به طور طبیعی دارای لاکتوز کمی هستند و هضم آنها برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز آسان‌ تر است. یک بررسی نشان می دهد که افزایش مصرف لبنیات ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط باشد. بررسی دیگری نشان داد که مصرف منظم شیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک مرتبط است. با این حال، پنیر پرچرب می تواند دارای چربی اشباع و کالری بالایی باشد. همچنین برخی از پنیرها حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند که مصرف آن ها را محدود می کند.

3. ماست

ماست از غنی ترین منابع کلسیم است. بسیاری از انواع ماست غنی از پروبیوتیک ها -انواعی از باکتری های مفید که می توانند به افزایش جذب مواد مغذی و بهبود عملکرد و ارتقا سلامت بدن از جمله سیستم ایمنی، دستگاه گوارش و قلب کمک کنند- می باشند. یک فنجان ماست حاوی کلسیم و مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین های B2 و B12 است. ماست های کم چرب اغلب حاوی کلسیم بیشتری هستند. اگرچه ماست یونانی منبع خوبی برای پروتئین است، نسبت به ماست معمولی کلسیم کمتری دارد. علاوه بر این برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف منظم ماست با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است.

4. ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان های خوراکی خود از غنی ترین منابع کلسیم هستند. این ماهی های چرب همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسیدهای چرب امگا 3 را فراهم می کنند که می توانند از سلامت قلب، مغز و پوست حمایت کنند. در حالی که غذاهای دریایی ممکن است حاوی جیوه باشند، ماهی های کوچکتر مانند ساردین میزان کمی جیوه دارند. علاوه بر این، ساردین و سالمون هر دو دارای سطوح بالایی از سلنیوم هستند که می تواند از مسمومیت با جیوه جلوگیری کند.

با غنی ترین منابع کلسیم آشنا شوید

5. لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی ‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع لوبیا مثل لوبیا سفید حاوی مقادیر مناسبی کلسیم نیز می باشند. سایر انواع لوبیا و عدس دارای مقدار کمتری کلسیم هستند. تحقیقات نشان می دهند که مصرف لوبیا می تواند به کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

6. بادام

در میان تمام مغزها، بادام از بالاترین میزان کلسیم برخوردار است و از غنی ترین منابع کلسیم است. بادام همچنین فیبر، چربی های سالم و پروتئین دارد. علاوه بر این، بادام منبع عالی منیزیم، منگنز و ویتامین E است. خوردن بادام همچنین ممکن است به کاهش فشار خون، چربی بدن و چندین عامل خطرساز دیگر برای بیماری های متابولیک کمک کند.

7. پروتئین وی (آب پنیر)

پروتئین وی یا آب پنیر نوعی پروتئین است که در شیر یافت می‌شود و یک منبع پروتئین عالی و سرشار از اسیدهای آمینه هایی است که سریع هضم می شوند و به رشد و ریکاوری عضلات کمک می کنند. برخی از مطالعات رژیم های غذایی غنی از آب پنیر را با بهبود کاهش وزن و مدیریت قند خون مرتبط می دانند. آب پنیر همچنین از غنی ترین منابع کلسیم است.

8. سبزیجات برگ سبز

بسیاری از سبزیجات برگ سبز از جمله کلم، اسفناج و کلم پیچ از غنی ترین منابع کلسیم هستند. توجه داشته باشید که برخی از انواع این سبزیجات مانند اسفناج، سرشار از اگزالات هستند که به کلسیم متصل شده و جذب آن را مختل می کنند. بنابراین، اگرچه اسفناج سرشار از کلسیم است، اما به خوبی انواع دیگر سبزیجات غنی از کلسیم که اگزالات کمی دارند، جذب نمی ‌شود.

مکمل های مناسب کلسیم که به آنها نیاز دارید: قرص کلترکس هلث برست

9. ریواس

ریواس سرشار از فیبر، ویتامین K، کلسیم و مقادیر کمتری از سایر ویتامین ها و مواد معدنی است. همچنین حاوی فیبر پری بیوتیک، نوعی فیبر که باکتری های مفید دستگاه گوارش از آن تغذیه می کنند، می باشد. ریواس نیز مانند اسفناج سرشار از اگزالات است، بنابراین کلسیم موجود در آن جذب مطلوبی ندارد. یک مطالعه نشان داد که بدن تنها می تواند حدود 5 درصد از کلسیم موجود در ریواس را جذب کند. با این حال، حتی اگر مقدار کمی از آن را جذب شود، ریواس همچنان منبع خوبی از کلسیم است. در هر فنجان ریواس خام 105 میلی گرم کلسیم وجود دارد.

10. غذاهای غنی شده

غذاهای غنی شده مانند غلات می توانند کلسیم مورد نیاز روزانه را تامین کنند. برخی از انواع غلات تا 1000 میلی‌گرم کلسیم را در هر وعده تامین می کنند. با این حال، به خاطر داشته باشید که بدن نمی تواند تمام کلسیم را به یکباره جذب کند و بهتر است دریافت کلسیم را در طول روز تقسیم کنید. آرد و آرد ذرت نیز ممکن است با کلسیم غنی شوند. به همین دلیل است که برخی از نان ها و کراکرها حاوی مقادیر بالایی کلسیم هستند.

11. نوشیدنی های غنی شده

حتی اگر شیر نمی ‌نوشید، باز هم می‌توانید کلسیم را از بسیاری از نوشیدنی ‌های غنی‌شده غیرلبنی دریافت کنید. شیر سویای غنی شده از غنی ترین منابع کلسیم است و از نظر تغذیه ای بیشتر شبیه شیر گاو است. سایر انواع شیر مغزها و دانه ها می توانند با سطوح بالاتری از کلسیم نیز غنی شوند. با این حال، غنی سازی نوشیدنی ها با کلسیم فقط محدود به شیرهای غیر لبنی نیست. به عنوان مثال، آب پرتقال را نیز می توان با افزودن کلسیم غنی سازی نمود.

12. انجیر

انجیر خشک سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدان و فیبر است. همچنین نسبت به سایر میوه های خشک کلسیم بیشتری دارد. علاوه بر این، انجیر مقدار مناسبی از پتاسیم و ویتامین K، دو ریزمغذی که برای سلامت استخوان ضروری هستند، را فراهم می کند.

13. شیر

شیر یکی از غنی ترین منابع کلسیم است. یک فنجان شیر گاو بسته به اینکه شیر کامل یا بدون چربی باشد، 306 تا 325 میلی گرم کلسیم دارد. کلسیم موجود در لبنیات به خوبی جذب می شود. علاوه بر این، شیر منبع خوبی از پروتئین، ویتامین A و ویتامین D است. شیر بز یکی دیگر از منابع عالی کلسیم به شمار می رود.

سخن آخر
کلسیم یک ماده معدنی مهم است که نقش کلیدی در بسیاری از جنبه های سلامت دارد. در حالی که محصولات لبنی بیشترین مقدار کلسیم را دارند، منابع خوب دیگری نیز وجود دارند که اغلب آنها گیاهی هستند. با استفاده از لیست متنوعی از مواد غذایی در این مقاله می توانید به راحتی کلسیم مورد نیاز خود را تامین کنید.

گردآورنده: نگار رفیعی
منبع: healthline

چه مقدار مکمل کلسیم مصرف کنم؟

مکمل کلسیم

مکمل کلسیم می توانند شکاف بین مقدار کلسیم موردنیاز بدن از طریق رژیم غذایی و مقدار کلسیم موردنیاز بدن را برطرف کنند. تحقیقات اخیر نشان دادند که مکمل های کلسیم ممکن است باعث بروز برخی مشکلات و بیماری ها شوند. با این حال شواهد و مستندات در این زمینه ترکیبی است. در این مقاله به بررسی انواع مکمل های کلسیم، خطرات مصرف مقادیر بسیار بالای کلسیم و میزان مورد نیاز کلسیم می پردازیم.

نکات مهم در زمان مصرف مکمل کلسیم

بیاد داشته باشید که مقدار کلسیم توصیه شده برای بزرگسالان 1000 میلی گرم در روز است که برای زنان و مردان بالاتر از 50 سال به 1200 میلی گرم افزایش می یابد.   

بنابراین اگر معمولا فقط 500 میلی گرم کلسیم را از طریق رژیم غذایی بدست می آورید و نیاز به 1000 میلی گرم کلسیم در روز دارید، شما می توانید یک مکمل 500 میلی گرمی را هر روز مصرف کنید.  
با این حال باید دوز مورد نیازتان را درست انتخاب کنید. مصرف کلسیم بیشتر از حد نیازتان می تواند باعث بروز مشکلاتی شود. 
شما می توانید دوز کلسیم را به چند وعده تقسیم کنید.
مقدار کلسیم موجود در مکمل موردنظرتان را چک کنید.
بدن شما نمی تواند دوزهای بیشتر کلسیم را به یکباره جذب کند. کارشناسان توصیه می کنند که دوزهای بیش از 500 میلی گرم را به شکل مکمل به یکباره مصرف نکنید.  

تداخلات دارویی

قبل از مصرف مکمل های کلسیم با پزشک و داروخانه مشورت کنید زیرا مصرف مکمل های کلسیم می تواند در جذب برخی داروها در بدن مثل آنتی بیوتیک ها و آهن تداخل ایجاد کند.
کلسیم برای اینکه جذب بدن شود، با آهن، روی و منیزیم رقابت می کند. اگر دچار کمبود هریک از این مواد معدنی هستید و لازم است مکمل های کلسیم مصرف کنید، سعی کنید آنها را بین وعده های غذایی مصرف کنید.  
با این روش، کلسیم کمتر می تواند مانع جذب روی، آهن و منیزیم شود که در وعده های غذایی مصرف می کنید.

آشنا شویم با: قرص بون ساپورت ویتالی تون

BLOG0BANNER.png

خطرات مصرف زیاد مکمل کلسیم

بیاد داشته باشید که شما فقط به 1000 تا 1200 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارید. بنابراین مصرف دوزهای بیشتر هیچ سود و مزیتی برای شما ندارد. در واقع اگر دوزهای بیشتری مصرف کنید، با مشکلات بیشتری مواجه می شوید.
این مشکلات شامل یبوست، هایپرکلسمیا، ساختن کلسیم در بافت های نرم و مشکل در جذب آهن و روی می باشند.
وقتی مکمل های کلسیم مصرف می کنید، لازم است به نوع، مقدار و تداخل آن با داروهای تجویزی نیز توجه کنید. 
 

انواع مکمل کلسیم

مکمل های کلسیم به اشکال مختلف از جمله قرص، کپسول، قرص جویدنی، شربت و پودر موجود هستند. 
یکی از تفاوت های اصلی بین این مکمل ها، فرم کلسیم موجود در آنهاست.

کلسیم به دو شکل موجوددر مکمل کلسیم:

  • کربنات کلسیم
  • سیترات کلسیم

این دو شکل از کلسیم از لحاظ مقدار کلسیم موجود در آنها و چگونگی جذب آنها متفاوت هستند. عنصر کلسیم به مقدار کلسیمی گفته می شود که در ترکیب مکمل موجود است. 

کربنات کلسیم

کربنات کلسیم ارزانترین و در دسترس ترین شکل کلسیم است و حاوی 40 درصد عنصر کلسیم بوده و معمولا مقدار زیادی کلسیم را در یک وعده غذایی کوچک تامین می کند. 
با این حال این شکل از کلسیم احتمالا باعث عوارض جانبی مثل نفخ، آروغ زدن و یبوست می شود. توصیه می شود که برای جذب بهتر، کربنات کلسیم را با غذا میل کنید.

سیترات کلسیم

21 درصد آن را عنصر کلسیم تشکیل می دهد و این بدین معناست که شما لازم است قرص های بیشتری را مصرف کنید تا بتوانید مقدار کلسیم موردنیازتان را بدست آورید. و این شکل از کلسیم کمی گران می باشد.
این شکل از کلسیم راحت تر از کربنات کلسیم جذب می شود و می توان آن را با یا بدون غذا میل کرد.
سیترات کلسیم، شکلی از کلسیم است که به افرادی با سندروم روده تحریک پذیر توصیه می شود.
سیترات کلسیم بهترین گزینه برای افرادی است که سطح پایینی از اسید معده دارند-حالتی که در بین سالمندان و افرادی که داروهای رفلاکس اسید معده را مصرف می کنند، شایع است.
دو شکل از مکمل های کلسیم شامل کربنات کلسیم و سیترات کلسیم است. کربنات کلسیم لازم است با غذا میل شود و اثربخشی آن درصورتی کمتر است که شما دارای سطح پایینی از اسید معده باشید.

مکمل کلسیم

برای مطالعه بیشتر: چه کسانی باید مکمل کلسیم مصرف کنند؟

منابع غذایی کلسیم

شما می توانید ریزمغذی ها را از موادغذایی بدست آورید. با این وجود اگر فکر می کنید نمی توانید کلسیم را به مقدار کافی از طریق رژیم غذایی دریافت کنید بهتر است از مکمل ها کمک بگیرید
به خوردن غذاهای زیر توجه بیشتری داشته باشید:

  • محصولات لبنی مثل شیر، پنیر و ماست
  • کنسرو ماهی با استخوان مثل ماهی سالمون یا ساردین
  • سبزی های برگدار مثل کلم، اسفناج و کلم برگ
  • خوراک لوبیا و توفو
  • لوبیاها و عدس
  • غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی ها 

شما می توانید کلسیم موردنیاز بدنتان را از رژیم غذایی بدست آورید. غذاهای غنی از کلسیم شامل ماست، سبزی های برگدار، توفو و ماهی کنسرو شده می باشد. 
مکمل های کلسیم می توانند به افرادی که در معرض خطر استئوپورز (پوکی استخوان) هستند و نیز افرادی که کلسیم را به مقدار کافی از طریق رژیم غذایی بدست نمی آورند، کمک کند. 
 

خطرات احتمالی مکمل های کلسیم

سنگ کلیه با مصرف مقادیر بالای مکمل کلسیم افزایش می یابد.
برخی شواهد نشان می دهند که مکمل های کلسیم می توانند خطر سنگ کلیه را افزایش دهند. 
طبق گزارش موسسه پزشکی، مصرف بیش از 2000 میلی گرم کلسیم در روز از طریق رژیم غذایی یا مکمل ها با افزایش خطر سنگ کلیه ارتباط دارد. 

بالا رفتن سطح کلسیم در خون
بالا رفتن سطح کلسیم در خون منجر به شرایطی بنام هایپرکلسمیا (Hypercalcemia) می شود که با چندین علامت از جمله درد شکم، تهوع، تحریک پذیری و افسردگی همراه است. 
هایپرکلسمیا می تواند ناشی از چندین مورد از جمله کم آبی بدن، بیماری تیروئید و مصرف بالای مکمل های کلسیم باشد. 
کلام آخر: بالا رفتن زیاد سطح کلسیم از طریق رژیم غذایی یا مکمل ها می تواند اثرات منفی و عوارض جانبی بهمراه داشته باشد. 

تنظیم: زهرا محبی
منبع: healthline

چه کسانی باید مکمل کلسیم مصرف کنند؟

مکمل کلسیم

بیشتر افراد مکمل کلسیم را به این امید مصرف می کنند که استخوانهایشان را قوی نگه دارند. این مقاله، آنچه که لازم است درمورد مکمل های کلسیم بدانید از جمله چه کسی باید این مکمل ها را مصرف کند، مزایا و خطرات آن برای سلامتی را توضیح می دهد.

چرا نیاز به کلسیم دارید؟

بدن برای ساختن استخوان ها و قویتر کردن آنها نیاز به کلسیم دارد. بیش از 99 درصد کلسیم بدن در استخوان ها و دندان ذخیره و انباشته می شود.
در جریان خون، از کلسیم برای فرستادن سیگنال های عصبی، آزاد کردن هورمون هایی مثل انسولین و تنظیم نحوه انقباض و انبساط عضلات و عروق خون استفاده می شود.
اگر شما مقدار کلسیمی که از طریق رژیم غذایی توصیه شده را بدست نیاورید، بدنتان کلسیم را از استخوان و دندان ها می گیرد و آن را در جاهای دیگر استفاده می کند که این باعث ضعیف و سست شدن استخوان ها می شود.
 

calcium01.jpg

آشنا شویم با: قرص بون ساپورت ویتالی تون

هر روز به چه مقدار کلسیم نیاز دارید؟

در زیر به توصیه های آکادمی پزشکی کشور امریکا در رابطه با مقدار مصرف کلسیم مطابق با سن اشاره می کنیم:
•    زنان 50 ساله و جوانتر: 1000 میلی گرم در روز
•    مردان 70 ساله و جوانتر: 1000 میلی گرم در روز
•    زنان بالاتر از 50 سال: 1200 میلی گرم در روز
•    مردان بالاتر از 70 سال: 1200 میلی گرم در روز

بیشترین مقدار مجاز مصرف نیز برای کلسیم توصیه شده است. بیشترین دوز مجاز کلسیم برای بزرگسالان تا 50 سال 2500 میلی گرم در روز و برای بزرگسالان بالاتر از 50 سال 2000 میلی گرم در روز می باشد.  
امکان بدست آوردن مقادیر کافی کلسیم از طریق رژیم غذایی وجود دارد. غذاهای حاوی کلسیم شامل محصولات لبنی، سبزی های برگدار، مغزها، لوبیاها و توفو می باشند. با این حال افرادی که غذاهای غنی از کلسیم را به مقدار کافی مصرف نمی کنند، می توانند مصرف مکمل های کلسیم را مدنظر قرار دهند.

بدن شما از کلسیم برای ساختن استخوان های قوی، فرستادن سیگنال های عصبی و انقباض عضلات استفاده می کند. درحالیکه امکان بدست آوردن کلسیم از طریق رژیم غذایی وجود دارد اما برخی افراد ممکن است نیاز به مکمل های کلسیم داشته باشند.
 

چه کسانی باید مکمل کلسیم مصرف کنند؟

وقتی جذب کلسیم کافی نیست، بدن شما کلسیم را از استخوان ها می گیرد که این باعث سستی و شکننده شدن استخوان ها می شود که درنتیجه منجر به استئوپورز (پوکی استخوان) می شود.
از آنجایی که زنان بیشتر در معرض خطر استئوپورز هستند، از همین رو بیشتر پزشکان مصرف مکمل های کلسیم را بخصوص بعد از رسیدن به مرحله یائسگی به زنان توصیه می کنند.
به همین دلیل زنان مسن نیاز بیشتری به مصرف مکمل های کلسیم دارند.
اگر کلسیم را به مقدار کافی از طریق رژیم غذایی بدست نمی آورید، مکمل های کلسیم می تواند به رفع این مشکل کمک کند.
اگر یکی از شرایط زیر را دارید، مکمل های کلسیم می تواند برایتان مفیدتر باشد:

  • دنبال کردن رژیم گیاهخواری
  • داشتن یک رژیم با پروتئین یا سدیم بالا که ممکن است باعث دفع کلسیم بیشتر از بدن شود.
  • ابتلا به یک بیماری که توانایی بدن را برای جذب کلسیم کمتر می کند مثل بیماری کرون یا بیماری روده التهابی
  • تحت درمان بودن با کورتیکواستروئیدها طی یک دوره طولانی
  • داشتن استئوپورز یا پوکی استخوان
مکمل کلسیم

مطالعه بیشتر: مکمل های غذایی سالمندان

مکمل های کلسیم می توانند برای افرادی مفید باشند که کلسیم را به مقدار کافی از طریق رژیم غذایی بدست نمی آورند و همچنین زنانی که به سن یائسگی رسیده اند.
 

مزایای مکمل های کلسیم

مکمل های کلسیم می توانند مزایای متعددی برای سلامتی داشته باشند.

  • مکمل های کلسیم می توانند روند از بین رفتن استخوان ها در زنان یائسه را پیشگیری کنند.

بعد از یائسگی، زنان بدلیل افت استروژن، توده استخوانیشان را از دست می دهند.
خوشبختانه مکمل ها می توانند مفید باشند. مطالعات متعدد نشان داد که مصرف1000 میلی گرم مکمل کلسیم در روز می تواند روند از بین رفتن استخوان را در زنان یائسه کاهش دهد. این اثر در زنانی با کمترین جذب کلسیم و در طول دو سال اول مصرف مکمل قابل توجه و چشمگیر بود. به علاوه به نظر می رسد که مصرف دوزهای بالاتر مزیت بیشتری بهمراه ندارد.

  • مکمل های کلسیم می توانند به کاهش چربی کمک کنند.

مطالعات نشان دادند که کاهش جذب کلسیم با افزایش شاخص توده بدنی (BMI) و درصد بالای چربی بدن ارتباط دارد.
یک مطالعه در سال 2016، اثرات مصرف 600 میلی گرم مکمل کلسیم را در روز بین دانشجویان دچار اضافه وزن و چاقی با کمترین جذب کلسیم مورد بررسی قرار داد.
نتیجه این مطالعه نشان داد دانشجویانی که مکمل حاوی 600 میلی گرم کلسیم و 125 واحد ویتامین دی مصرف می کردند، در مقایسه با افرادی که مکمل مصرف نمی کردند، با کاهش چربی بدن از طریق رژیم غذایی کم کالری مواجه شدند.
غالبا توصیه می شود که ویتامین دی با کلسیم مصرف شود زیرا ویتامین دی می تواند جذب کلسیم را بهتر کند.

  • کلسیم می تواند خطر سرطان کولون را کمتر کند.

طبق یک مطالعه بزرگ، کلسیم موجود در محصولات لبنی و مکمل ها می تواند خطر سرطان کولون را کاهش دهد.

  • مکمل های کلسیم می توانند نشانگرهای متابولیک را بهبود بخشند.

مطالعات متعدد نشان داد که مصرف مکمل های کلسیم می تواند نشانگرهای متابولیک بخصوص وقتی که با ویتامین دی خورده می شود را بهبود بخشند.
در یک مطالعه در سال 2016، 42 زن باردار مکمل حاوی کلسیم و ویتامین دی مصرف کردند که درنتیجه، برخی از نشانگرهای متابولیکی آنها از جمله فشارخون و نشانه های التهاب بهبود یافت.
دیگر تحقیقات نیز نشان داد فرزندان زنانی که در طول بارداری، مکمل کلسیم مصرف کردند، در مقایسه با فرزندان زنانی که این مکمل را دریافت نکردند، در سن هفت سالگی فشار خون پایینتری را داشتند.
اخیرا در یک مطالعه، بیش از 100 زنان دچار اضافه وزن با کمبود ویتامین دی و سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) مکمل کلسیم و ویتامین دی یا قرص دارونما را دریافت کردند. نتایج نشان داد زنانی که مکمل مصرف کرده بودند، با بهبود نشانه های التهاب، سطح انسولین و تری گلیسرید مواجه شدند.  
مطالعات نشان دادند که مصرف مکمل های کلسیم با کاهش خطر سرطان کولون و فشارخون و نیز از دست دادن چربی و افزایش تراکم استخوان ارتباط دارد.

تنظیم: زهرا محبی
منبع: healthline

آیا به مکمل کلسیم نیاز دارم؟

مکمل کلسیم

به قدری درباره تاثیر مصرف مکمل کلسیم بر حفظ سلامت استخوان ها، دندان ، مو و ناخن شنیده ایم که گاهی فکر کردن به کمبود آن باعث توهم پوکی استخوان می شود. " کلسیم" یکی از مواد معدنی ضروری است که دریافت آن برای همه افراد تا سن کهنسالی ضروری است، به ویژه درباره زنان که از سنی به بعد در معرض خطر پوکی استخوان قرار دارند.

چرا به کلسیم نیاز داریم؟

بدن برای رشد، تقویت و بازسازی اسکلت استخوانی، نیازمند کلسیم است. بنابراین کمبود کلسیم باعث نقص در رشد استخوانی، رشد قدی و بروز ناهنجاری های استخوانی در کودکان و نوجوانان می شود. از سوی دیگر سلامت دندان، مو و ناخن نیز با کمبود کلسیم تهدید می شود. دریافت کلسیم به ویژه در برخی دوره های زندگی مانند دوران رشد و پس از آن در دوران سالخوردگی بسیار مهم است. از طرفی از سن 50 سالگی به بعد، به ویژه در خانم ها با کاهش ترشح هورمون " استروژن"، روند تحلیل استخوان ها با برداشت از ذخیره کلسیمی استخوان ها آغاز می شود. بنابراین باید تا پیش از این زمان ذخیره کلسیم بدن به حدی رسیده و در این دوران نیز، نیاز بدن به " کلسیم" با مصرف مواد غذایی و مکمل ها تامین شود.

کلسیم طبیعی

بخشی از نیاز بدن به کلسیم از طریق مواد غذایی حاوی این ماده غذایی باید تامین شود. لبنیات به ویژه شیر و کشک حاوی بالاترین مقدار کلسیم هستند. سایر مواد غذایی مانند برخی از سبزی ها، غلات و حبوبات حاوی کلسیم هستند. برای آنکه جذب کلسیم به درستی انجام شود، باید میزان ویتامین D، فسفر و پتاسیم دریافتی بدن نیز کافی باشد. بنابراین پیاده روی روزانه زیر نور آفتاب، مصرف غذاهای دریایی برای دریافت فسفر و برخی خوراکی ها مانند قارچ و سیب زمینی بخارپز برای دریافت کلسیم، ضروری است.

مکمل کلسیم

من به مکمل کلسیم نیاز دارم؟

از آنجا که در زنان مساله " پوکی استخوان" پس از شروع دوران یائسگی مطرح است، بنابراین یکی از گروه هایی که باید از مکمل کلسیم استفاده کنند، زنان پس از سن 45 سالگی هستند. اما میزان نیاز، نحوه مصرف، مدت زمان مصرف مکمل کلسیم باید توسط متخصص تغذیه مشخص شود. بنابراین در هر سنی که هستید، پیش از شروع مصرف مکمل کلسیم با متخصص تغذیه مشورت کنید. معمولا در افرادی که دخانیات مصرف نکرده، به مقدار کافی ورزش می کنند و تغذیه مناسبی دارند، به مصرف مکمل کلسیم نیاز ندارند. اما به هر حال برای تشخیص نهایی، باید با متخصص تغذیه مشورت کرد.

آشنا شویم: قرص کلسیم هلث برست

ویتامین D یادتان نرود

یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در جذب کلسیم، دریافت میزان کافی ویتامین D است. بنابراین علاوه بر پیاده روی در آفتاب و مصرف غذاهای دریایی به ویژه روغن ماهی، لازم است مقدار دریافت و ذخیره روزانه ویتامین D نیز مشخص شود. گاهی دریافت کلسیم مناسب است اما به دلیل کمبود دریافت ویتامین D ، میزان جذب کلسیم کاهش پیدا می کند. بالاترین مقدار نیاز روزانه به کلسیم دوره بلوغ و رشد دخترها و پسرها یعنی سن 9 تا 18 سالگی است. در این دوران باید به میزان دریافت ویتامین D ، فسفر و پتاسیم نیز دقت کرد. با وجود نیاز نوجوانان به کلسیم، مصرف مکمل باید توسط متخصص تغذیه تایید شود. در غیر این صورت، رعایت تنوع غذایی می تواند نیاز آنها را به کلسیم برآورده کند. دریافت کلسیم بیش از اندازه نیاز- حداکثر 2500 میلی گرم در روز- خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند " سنگ کلیه" را افزایش می دهد.

منیع: سلامانه

اشتراک در RSS - مکمل کلسیم