تنظیم خواب

تنظیم خواب با ملاتونین پلاس هلث برست

تنظیم خواب با ملاتونین پلاس هلث برست

خواب کم و بی کیفیت انرژی و بهره وری را کاهش و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند فشار خون بالا و دیابت را افزایش می دهد. بنابراین توجه به خواب اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل است قرص های خواب آور در بازار فروش بالایی دارند که البته عوارض آنها نیز قابل توجه است. در این مقاله سعی داریم درباره مکمل ملاتونین پلاس هلث برست که می تواند در تنظیم خواب موثر باشد، صحبت کنیم. این محصول حاوی ملاتونین، ال-تیانین و ویتامین B6 است.

ملاتونین چیست؟

ملاتونین هورمونی است که توسط غده صنوبری در مغز تولید می شود، اما در نقاط دیگر بدن مانند چشم ها، مغز استخوان و روده نیز یافت می شود. اغلب به آن "هورمون خواب" می گویند، زیرا سطح بالای آن می تواند به تنظیم خواب کمک کند. ملاتونین با ریتم شبانه روزی بدن کار می کند. به زبان ساده، ریتم شبانه روزی ساعت درونی بدن است و ساعت خواب و بیداری را تنظیم می کند. با تاریکی هوا سطح ملاتونین در بدن افزایش یافته و به بدن سیگنال می دهد که زمان خواب فرا رسیده است. 
ملاتونین به گیرنده های مغز متصل می شود تا سطح دوپامین را کاهش دهد و در نتیجه به کاهش فعالیت عصبی کمک می کند. برعکس، نور تولید ملاتونین را تعدیل می کند، که یکی از راه هایی است که بدن می داند زمان بیدار شدن فرا رسیده است. کمبود ملاتونین ممکن است منجر به مشکل در به خواب رفتن شود. استرس، سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض نور زیاد در شب (از جمله نور آبی)، دریافت نکردن نور طبیعی کافی در طول روز، کار شیفتی و افزایش سن همگی بر تولید ملاتونین تأثیر می گذارند. مصرف مکمل ملاتونین می تواند به رفع این مشکل کمک کند.
علاوه بر این، ملاتونین برای کاهش جت لگ نیز موثر است. جت لگ زمانی رخ می دهد که ساعت داخلی بدن با منطقه زمانی جدید هماهنگ نباشد. افرادی که شیفتی کار می کنند نیز ممکن است علائم جت لگ را تجربه کنند زیرا در زمان معمول خواب، کار می کنند. ملاتونین می تواند با همگام سازی ساعت داخلی با تغییر زمان به کاهش جت لگ کمک کند.

ال-تیانین چیست؟

ال-تیانین یک اسید آمینه است که در برگ های چای و در برخی از انواع قارچ ها یافت می شود. ال-تیانین سطح GABA، سروتونین و دوپامین را افزایش می دهد. این مواد شیمیایی به عنوان انتقال دهنده های عصبی شناخته می شوند و تنظیم احساسات، خلق و خو، تمرکز، هوشیاری، خواب، اشتها، انرژی و سایر مهارت های شناختی در مغز را بر عهده دارند. افزایش سطح این مواد شیمیایی آرام بخش مغز، باعث آرامش می شود و می تواند به خواب کمک کند. همزمان با افزایش مواد شیمیایی که باعث ایجاد احساس آرامش می شود، سطح مواد شیمیایی مرتبط با استرس و اضطراب را کاهش می دهد. همچنین ال-تیانین می تواند از سلول های مغز در برابر استرس و آسیب های ناشی از افزایش سن محافظت کند.
ال تیانین امواج آلفا مغز را تقویت می کند. امواج مغزی آلفا با حالت آرامش مرتبط است که هنگام مدیتیشن یا رویا پردازی تجربه می شود. امواج آلفا در خواب REM نیز وجود دارد. به نظر می رسد ال تیانین باعث آزاد شدن امواج آلفا می شود که آرامش، تمرکز و خلاقیت را افزایش می دهد.

تنظیم خواب با ملاتونین پلاس هلث برست

بهبود خواب

یکی از جنبه های جذاب ال-تیانین این است که بدون آرام بخش باعث آرامش می شود. بنابراین این اسیدآمینه می تواند انتخاب خوبی برای افرادی باشد که به دنبال خوابی آرام هستند. ال-تیانین ممکن است به افراد کمک کند تا سریعتر و راحت تر به خواب بروند، زیرا به لطف آرامشی که ایجاد می کند می تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد.

کاهش استرس و اضطراب

ال-تیانین اثرات مثبتی روی علائم روحی و جسمی ناشی از استرس از جمله کاهش ضربان قلب و فشار خون دارد. تحقیقات نشان می دهد که ال-تیانین می تواند به کاهش اضطراب در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و اختلال اسکیزوافکتیو کمک کند.

مکمل مناسب خوابی راحت: کپسول ملاتونین پلاس

ویتامین B6 در کاهش بی خوابی 

تریپتوفان یک اسید آمینه ضروری است که به تنظیم فعالیت سیستم عصبی مرتبط با آرامش و خواب کمک می کند. تریپتوفان برای سنتز به ویتامین B6 وابسته است و به دلیل نقشی که در تولید سروتونین و ملاتونین دارد، برای تنظیم خلق و خو و بهبود کیفیت خواب مهم است. پس ویتامین B6 به طور غیرمستقیم برای خلق و خو و کیفیت خواب مفید است. ویتامین B6 مقدار کمی از تریپتوفان در بدن را به نیاسین، ویتامین B3 و سروتونین تبدیل می کند. با عدم دریافت مقدار کافی ویتامین B6 در رژیم غذایی، متابولیسم تریپتوفان در بدن ممکن است مختل شود که منجر به کاهش میزان سروتونین در بدن و به طور بالقوه اختلال در الگوهای خواب می شود.
کمبود ویتامین B6 می تواند باعث تحریک پذیری، افسردگی و گیجی شود. افسردگی یکی از علل شناخته شده اختلالات خواب از جمله بی خوابی است. طبق بررسی 2013 در مجله خواب، افسردگی و اضطراب به طور دو طرفه با اختلالات خواب مرتبط هستند، به این معنی که یکی به دیگری منجر می شود. این امر تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی دارد. بنابراین، دریافت مقدار مناسب ویتامین B6 برای خواب می تواند موجب کاهش علائم افسردگی و همچنین بی خوابی شود.

inner2_22_2.jpg

ملاتونین پلاس هلث برست چگونه کار می کند؟

ملاتونین، ال-تیانین و ویتامین B6 اثر یکدیگر را تقویت می کنند و هر یک برای عملکرد دیگری ضروری هستند و بنابراین می توانند به تنظیم خواب کمک کنند. ملاتونین پلاس هلث برست در بسته های 30 عددی حاوی ملاتونین، ال تیانین و ویتامین B6 تحت لیسانس شرکت هلث برست امریکا در ایران تولید می شود. توصیه می شود روزانه یک عدد از ملاتونین پلاس یک تا نیم ساعت پیش از خواب استفاده شود.

گردآورنده: نگار رفیعی (کارشناس ارشد تغذیه)
منبع: healthline

ملاتونین و تنظیم خواب

ملاتونین و تنظیم خواب

ملاتونین برای داشتن یک خواب خوب، ضروری است. این هورمون بواسطه غده پینه آل واقع در وسط مغز تولید می شود و با ریتم آفتاب عمل می کند. تولید این هورمون  با غروب آفتاب بیشتر و با طلوع آفتاب کمتر می شود. محققان می گویند که اضافه کردن ملاتونین به رژیم غذایی ممکن است خواب را بهبود بخشد. مصرف مکمل های ملاتونین یک روش عمومی برای تقویت ذخیره طبیعی آن در بدن است. این مکمل ها عموما ایمن و بی خطر بوده و باعث وابستگی و شکل گیری عادت نمی شوند اما می توانند در برخی داروهای تجویزی تداخل ایجاد کنند و ممکن است باعث بروز عوارض جانبی مثل سردرد، تهوع، خواب آلودگی و سرگیجه شوند.

چرا شما نیاز به ملاتونین دارید؟

کمبود خواب تاثیر منفی بر سلامت شما دارد و مانع یادگیری و افزایش مقاومت انسولین می شود که می تواند فرد را مستعد ابتلا به دیابت کند. بی خوابی می تواند کارکرد هورمون های گرسنگی را بهم بریزد و این بدین معناست که میل به خوردن در شما بیشتر از حد معمول افزایش می یابد.

بهبود خواب

شواهد موجود نشان می دهد که ملاتونین در برابر بی خوابی مزمن موثر است. اگر شما دچار خستگی شده اید، ملاتونین ممکن است الگوی خواب شما را به حالت طبیعی بازگرداند و می تواند به خوابیدن بیماران قبل از جراحی کمک کند.

بهبود الگوی خواب در بزرگسالان

افرادی که دچار اختلال تأخيری فاز خواب بيداری هستند غالبا تا اوایل صبح بیدار می مانند و تا حوالی ظهر به خواب می روند. ملاتونین می تواند الگوی خواب این افراد را به طور طبیعی حفظ کند.     

 بهبود الگوی خواب در کودکان

ملاتونین ممکن است به کودکانی که دچار بیماری هایی هستند که خواب آنها را مختل کرده، کمک کند. این بیماری ها شامل: آسم، درماتیت، (ADHD) (اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی) و بیماری اوتیسم (ASD) می باشند. از آنجایی که ملاتونین یک هورمون است، کودکان نباید آن را بدون تجویز پزشک مصرف کنند. 

سلامت مغز در سالمندان

سطح ملاتونین به طور طبیعی با بالارفتن سن افت می کند که تقویت آن می تواند به پیشگیری از اختلالات مغزی در دوران سالمندی کمک کند. مطالعات حیوانی و انسانی کشف کردند که هورمون می تواند خطر ابتلا به بیماری های تحلیل رونده عصب مثل آلزایمر و پارکینسون را کمتر کند.

آشنا شویم با: سافت ژل اسلینایت ویواتیون

ملاتونین

مطالعه بیشتر: رفع بی خوابی

غذاهای غنی از ملاتونین

تخم مرغ
از بین محصولات حیوانی، تخم مرغ یکی از بهترین منابع است. تخم مرغ بسیار مغذی بوده و از بین سایر موادمغذی ضروری حاوی پروتئین و آهن است.

شیر
شیر گرم یکی از داروهای سنتی برای بی خوابی است بنابراین جای تعجب نیست که شیرگرم غنی از ملاتونین است. شیرگرم می تواند یک گزینه خوب برای بی خوابی باشد بشرطی که شما بتوانید لبنیات را تحمل کنید. 

ماهی
ماهی نسبت به دیگر گوشت ها، یکی از منابع خوب این ترکیب هستند. بهترین گزینه، ماهی چرب مثل سالمون و ساردین است که حاوی اسیدهای چرب امگا3 است.  

مغزها
اکثر مغزها حاوی مقادیر زیادی ملاتونین هستند. پسته و بادام ها دارای بیشترین مقدار هستند. مغزها منبع عالی از آنتی اکسیدان ها، چربی های امگا3 و موادمعدنی هستند. 

 تنظیم: زهرا محبی
منبع: webmd

قرص ملاتونین چیست؟

قرص ملاتونین

قرص ملاتونین ، یک مکمل غذایی است. ملاتونین، اولین دارو برای درمان بی خوابی است که توسط آکادمی پزشکان خانواده امریکا (AAFP) معرفی شد. این دارو نسبتا امن بوده و کمترین خطر و عارضه جانبی را بهمراه دارد. مطالعات درمورد اثربخشی مکمل ملاتونین برای درمان بی خوابی متفاوت بوده است اما نتیجه یک فراتحلیل نشان داد افرادی که قرص ملاتونین مصرف می کردند، به طور متوسط 7 دقیقه زودتر به خواب می رفتند و خواب آنها 8 دقیقه بیشتر به طول می انجامید و حتی کیفیت خواب آنها بهتر از افرادی بود که دارونما را دریافت کردند. دوزهای مصرفی، نتایج و کیفیت مطالعه در بین کارآزمایی ها متفاوت بود.

 

کاربردهای قرص ملاتونین

بی خوابی اولیه (بی خوابی ناشی از دلایل ثانویه)
بی خوابی مرتبط با سن
بی خوابی ناشی از هواپیمازدگی
کار شیفتی
آسیب مغزی بعد از تروما
اختلالات تحلیل عصب

اگرچه توصیه های رسمی در این زمینه وجود ندارد اما پژوهش ها نقش ملاتونین در درمان بیماری های سرطان، بیماری های متابولیکی، بیماری های قلبی-عروقی، اختلالات تحلیل عصب، بیماری های گوارشی (GI)، اختلالات روحی-روانی، سندروم درد، نقص قدرت باروری مورد بررسی قرار داده است.

مکانیسم عمل قرص ملاتونین

ملاتونین درون زا، هورمونی است که به طور طبیعی توسط بدن تولید می شود و عمدتا در غده پینه آل ساخته و ترشح می شود. تولید ملاتونین با تریپتوفان آغاز می شود که بواسطه یک مسیر چندمرحله ای در سایر بخش های مغز به سرتونین تبدیل می شود. مقداری از سرتونین تولید شده به سمت غده پینه آل هدایت می شود و درهمین جا طی یک فرایند چرخه ای وابسته به نور به ملاتونین تبدیل می شود. تبدیل سرتونین به ملاتونین توسط SCN هیپوتالاموس کنترل می شود که SCN هماهنگ کننده ریتم شبانه روزی بدن است. اطلاعات در مورد شرایط نور و تاریکی از شبکیه در امتداد مجرای رتینوهیپوتالاموس به SCN ارسال می شود. SCN نیز سیگنال ها را از طریق سیستم عصب سمپاتیک به گره عصبی فوق رحمی ارسال می کند که این سیگنال ها نیز به درون غده پینه آل وارد می شوند.

تحریک سمپاتیکی غده پینه آل باعث بیش تنظیمی تولید آنزیم آریل آلکیلامین ان-استیل ترانسفراز (AA-NAT) می شود. عملکرد آنزیم AA-NAT در تبدیل سرتونین به ان-استیل-سرتونین، مرحله محدودکننده میزان تشکیل ملاتونین است. سپس این واسطه به ملاتونین تبدیل می شود. مطالعات نشان دادند که جراحی و برداشت گره عصبی فوق رحمی یا SCN در موش، فعالیت آنزیم AA-NAT را متوقف می کند و الگوی ترشح ریتمی ملاتونین را از بین می برد که این، چرخه خواب-بیداری را بهم می ریزد.

قرص ملاتونین

عملکرد ملاتونین درون زا

هدف ملاتونین و نقش آن در تقویت خواب است. ملاتونین از غده پینه آل به درون سومین بطن و از آنجا نیز به سیستم گردش خون هدایت می شود. ملاتونین از طریق تعامل با SCN هیپوتالاموس و شبکیه که هردو خواب را تقویت کرده و مانع ورود سیگنال های تقویت کننده بیداری از طریق تعامل با گیرنده های MT1 و MT2 می شوند، در تنظیم چرخه خواب-بیداری نقش خود را ایفا می کند.

چگونه یک قرص ملاتونین مناسب انتخاب کنیم؟
قرص اسلینایت ویواتیون حاوی عصاره ریشه گیاه سنبل الطیب و گل ساعتی (عشق ) به همراه ملاتونین، GABA و ویتامین B6 است که به کاهش خستگی و  کاهش زمان به خواب رفتن کمک می کند و خواب شبانه خوبی به ارمغان می آورد.

 

میزان مصرف قرص ملاتونین

مکمل ها عموما ایمن و بی خطر بوده و میزان مصرف آنها توسط سازمان غذا و دارو تنظیم نمی شود. با این حال نگرانی هایی نسبت به مصرف میزان دقیق مکمل هایی مثل ملاتونین وجود دارد. نتیجه تحلیل یک مطالعه روی 31 مکمل ملاتونین نشان داد که میزان دقیق ملاتونین از 83 تا 478درصد متفاوت است. تعیین دقیق دوز مکمل کار دشواری است لذا با استفاده از کارآزمایی های مختلف می توان کارآمدی و اثربخشی دوزها را تعیین کرد. یکی از روش ها برای مطمئن شدن از دوز دقیق مکمل ها، جستجوی مکمل هایی است که مورد تایید سازمان داروی امریکا که یک سازمان مستقل غیرانتفاعی است، می باشد. جستجوی مکمل ها با نشان "USP verified" می تواند به تضمین کیفیت و دوز مکمل ها کمک کند.
فرمولاسیون شامل سریع بازشونده، پیوسته رهش و ترکیبی از پیوسته رهش و بازشونده طولانی است.

دوز قرص ملاتونین

از آنجایی که سازمان غذا و دارو (FDA) مسئول تنظیم دوز ملاتونین به عنوان یک دارو نیست لذا دوز موثر آن هنوز مشخص نشده است. دوزی که در مطالعات مورد استفاده قرار گرفته از 0.1 تا 10 میلی گرم متغیر بوده که تا 2 ساعت قبل از خواب مصرف می شود. میزان ماندگاری بسته به نوع فرمولاسیون، 1 تا 2 ساعت است. میزان دسترسی بسته به نوع فرمولاسیون و دوز، دسترسی به این مکمل حدود 1 تا 74 درصد است.

عوارض جانبی قرص ملاتونین

90 درصد ملاتونین در کبد عمدتا توسط آنزیم CYP1A2 تجزیه می شود. ملاتونین بواسطه عملیات هیدروکسیلاسیون به 6-هیدروکسی ملاتونین تبدیل می شود و سپس با سولفوریک اسید یا گلوکورنیک اسید آمیخته می شود و از طریق ادرار دفع می شود. مقدار ناچیزی از آن نیز از طریق مدفوع دفع می شود. ملاتونین یک مکمل نسبتا غیرسمی است، گرچه برخی عوارض جانبی خفیف مربوط به دوزهای بالا و فرمول های پیوسته رهش گزارش شده است. این عوارض شامل خواب آلودگی، چرت زدن، سردرد و تهوع است. هیچ شواهدی، تحمل پذیری افراد نسبت به ملاتونین را نشان نمی دهد.

تداخلات قرص ملاتونین

بارداری و شیردهی: مصرف ملاتونین به زنان باردار یا شیرده بدلیل نبود شواهد کافی در مورد ایمن و بی خطر بودن ملاتونین توصیه نمی شود.
بیماران کلیوی: بدلیل خطر عوارض جانبی ناشی از ناتوانی در دفع ملاتونین، به بیماران کلیوی و دیالیزی توصیه می شود که نسبت به مصرف مکمل ملاتونین احتیاط کنند.
بیماری هپاتیت: به بیماران با نارسایی کبدی بدلیل ناتوانی در تجزیه ملاتونین توصیه می شود که در مصرف مکمل ملاتونین احتیاط کنند. مطالعات بیشتری در مورد اثرات و مزایای این مکمل موردنیاز است.
بیماری های خودایمن: به بیماران با بیماری های خودایمنی مثل آرتریت روماتوئید یا پیوند اعضا توصیه می شود که در مصرف مکمل ملاتونین احتیاط کنند. ملاتونین، عملکرد سیستم ایمنی را بواسطه تولید اینترلوکین های IL-1, IL-2,IL-6,IL-12 و اینترفرون گاما، T helper ، سلول های سیتوتوکسیک T، شکل اولیه سلول B و شکل اولیه سلول T تحریک می کند. اهمیت بالینی این اثر هنوز مشخص نشده است.

تنظیم: زهرا محبی(کارشناس ارشد تغذیه)

اشتراک در RSS - تنظیم خواب