بیماری قلبی

<h2>بیماری قلبی</h2>
<a href="http://pourateb.com/fa/%D8%A8%D8%B1%DA%86%D8%B3%D9%BE/%D8%A8%DB%8C%D9%85... target="_blank">بیماری قلبی</a>

مصرف لبنیات باعث بیماری قلبی می شود؟

بیماری قلبی

بیماری قلبی بیماری شایعی است که تمروزه افراد زیادی با آن درگیر هستند. آیا تاکنون به فروشگاه رفته اید و متوجه بطری های شیرهای بدون چربی شده اید. اما اخیرا بحث های زیادی در مورد چربی لبنیات مطرح شده که همین مسئله باعث شد تا فروشگاه ها در فروش بطری های شیر پرچرب یا سایر محصولات لبنی پرچرب تردید کنند چون تحقیقات نشان دادند که بین لبنیات پرچرب با سلامت قلب و عروق ارتباط پیچیده ای وجود دارد. درحالیکه اکثر مطالعات بر رابطه بین چربی لبنیات و خطر بیماری قلبی متمرکز شده اند اما برخی مطالعات به بررسی رابطه چربی لبنیات و شروع بیماری قلبی پرداختند.

رابطه بین بیماری قلبی و مصرف لبنیات

برای بررسی این موضوع، محققان دانشکده هاروارد در یک مطالعه رابطه بین چربی لبنیات و خطر بیماری قلب-عروق و سکته را مورد تحقیق قرار دادند.
محققان، رابطه بین چربی لبنیات و خطر بیماری قلبی را روی بیش از 43 هزار مرد و 87 هزار زن مورد مطالعه قرار دادند. اطلاعات بدست آمده طی چندین دهه به محققان اجازه داد تا افرادی که وارد مطالعه می شوند را از نظر عوامل مخدوشگر مطالعه مانند: مصرف سیگار، فعالیت بدنی بسیار کم و سایر عوامل اثرگذار بر ابتلا به بیماری قلبی بررسی کنند و آنها را از مطالعه کنار بگذارند. برای کسانی که عاشق محصولات لبنی هستند، خبر خوبی داریم و این خبر این است که شیر پرچرب، ماست، کره، پنیر و خامه ( در مقایسه با رژیم غذایی که حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات تصفیه شده و قند است ) خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش نمی دهند. لازم به ذکر است که این محصولات لبنی خطر ابتلا به بیماری قلبی را نیز کاهش نمی دهند.

بیماری قلبی
 

کاهش خطر بیماری قلبی با جایگزین کردن چربی

اما عاملی که خطر ابتلا به بیماری قلب-عروق را تحریک می کند، جایگزین کردن چربی است. وقتی چربی لبنیات با همان کالری چربی گیاهی یا چربی غیراشباع جایگزین می شود، خطر بیماری قلبی به ترتیب به میزان 10 تا 24 درصد کاهش می یابد. به علاوه جایگزین کردن همان مقدار کالری چربی لبنیات با کربوهیدرات های سالم در غلات با کاهش 28 درصدی خطر ابتلا به بیماری قلب-عروق ارتباط دارد. جایگزین کردن چربی لبنیات با سایر چربی های حیوانی مثل گوشت قرمز، خطر ابتلا به بیماری قلب-عروق را تا 6 درصد افزایش می دهد. این نتایج نشان می دهد که چربی لبنیات، چربی مطلوبی در رژیم غذایی ما نیست. اگرچه از خوردن لبنیات پرچربی مثل پنیر لذت می بریم اما یک رژیم غذایی سالم باید برپایه یک رژیم گیاهی با کمترین چربی اشباع باشد. به گفته فرانک هو، نویسنده اصلی مقاله مذکور، این نتایج نشان می دهد که چربی های غیراشباع موجود در روغن های گیاهی، مغزها، دانه ها، آووکادو و ماهی های روغنی جزو چربی های سالم بوده و باید آنها را به رژیم غذایی اضافه کرد چون این خوراکی ها حافظ و ضامن سلامت قلب هستند.

آشنا شویم: کپسول  امگا 3 هلث برست

چگونه لبنیات مصرف کنیم؟

با توجه به محصولات لبنی، فرانک هو مصرف منظم شیر پرچرب یا پنیر را به همراه گوشت های فرآورده شده و آرد تصفیه شده به شکل همبرگر و پیتزا توصیه نمی کند. بلکه او، مصرف مقدار کمی پنیر به صورت اسنک به همراه میوه یا کراکرهای غلات را پیشنهاد می دهد. از بین محصولات لبنی، ماست مزیت های فراوانی برای سلامتی دارد. یک فنجان ماست ساده به همراه مغزها یا میوه تازه برای طعم دار کردن آن می تواند جزو یک وعده صبحانه یا اسنک سالم باشد.

تنظیم: زهرا محبی(کارشناس ارشد تغذیه)

تغذیه نادرست عامل بیماری قلبی

بیماری قلبی

امروزه بیماری قلبی عروقی اهمیت بسیار یافته است زیرا به عنوان اولین علت مرگ و میر در کشور های در حال توسعه شناخته شده است. مهمترين علت پيدايش بيماري هاي قلبي- عروقي، تصلب شرايين مي باشد. تصلب شرايين سبب مي شود كه سرخرگ های گوناگوني كه به قسمت های مختلف بدن خون رسانی می کنند، به تدريج سخت و تنگ گردند و توانايي آنها براي انتقال اكسيژن و مواد غذايي به سلول هاي بدن كاهش يابد. عواملي هستند كه موجب سريعتر شدن تصلب شرايين مي گردند و در صورت وجود آنها احتمال پيدايش بيماري قلبي- عروقي افزايش پيدا مي كند.

كلسترول و نقش مهم آن در بیماری قلبی

كه نوعي چربي است، در پيدايش و گسترش تصلب شرايين نقش مهمي دارد زيرا مي تواند در ديواره رگها رسوب كند و همراه با عوامل ديگر به تنگی و بسته شدن سرخرگ‏ها بيانجامد. كلسترول دونوع مهم دارد. يكي كلسترول «بد» (LDL) كه موجب بسته شدن رگها و بيماري قلبی-عروقي مي شود. دوم كلسترول «خوب» (HDL) كه كلسترول اضافي بدن را از بافتها خارج مي كند و خطر بيماري قلبی را مي كاهد. نوعي از كلسترول كه بايد غلظت كمی در خون داشته باشد، همان نوع «بد» يا LDL است.

روغنهای اشباع

خطر سازترین عامل برای بیماران قلبی و افراد در معرض خطر است.این روغنها شامل كره، روغن جامد و چربی های مواد غذایی نظیر گوشت هستند كه تا حد امكان باید كمتر مصرف شوند.

بیماری قلبی

هموسيستئين و خطر بیماری قلبی

اسيدآمينه ای است که تحت تاثير فوليک اسيد و ويتامين هاي B6 و B12 متابوليزه مي شود و اگر در اثر کمبود اين مواد نتواند متابوليزه شود مقدار آن درخون افزایش می یابد و خطر بيماري هاي قلبي -عروقي را افزايش مي دهد.

چاقی و افزایش ریسک بیماری قلبی

BMI (نسبت وزن به مجذور قد) بايد بين 20 تا 25 حفظ شود. BMI بيشتر از 30 ريسک بيماري هاي قلبي را به شدت افزايش مي دهد. WHR (نسبت دور کمر به دور باسن) در آقايان کمتر از يک و در خانم ها کمتر از 8/0 بايد حفظ شود. چاقي شکمي ريسک بيماري هاي قلبی را به شدت افزايش مي دهد. طی تحقیقات اخیر، مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی، تغذیه نادرست اعلام شده است و می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی به خصوص در کاهش کلسترول و کنترل رژیم غذایی داشته باشد.

مکمل های غذایی موثر در پیشگیری از بیماری قلبی و عروقی

مصرف آنتی اکسیدان ها مانع از اکسیداسیون LDL در عروق می شوند مکمل هایی مانند مولتی کامپلیت یا مولتی دیلی سرشار از آنتی اکسیدان هایی نظیر بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین E و Zinc هستند. مصرف مکمل اسیدفولیک به همراه ویتامین های گروه B نظیر ویتامین B6 و B12 مانع از تجمع هوسیستئین در خون شده و خطر بیماری قلبی- عروقی را کاهش می دهد. CoQ10 یک آنتی اکسیدان است که از اکسیداسیون LDL جلوگیری کرده و با داشتن اثرات وازودیلاتور (انبساط دهندگی عروق) از انبساط عروق جلوگیری بعمل می آورد. مکمل Garlic به دلیل حفظ خواص طبیعی سیر می تواند به کاهش لیپیدها در دیواره عروق و کاهش تجمع پلاکتها منجر شود و به این ترتیب از پیشرفت بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری نماید. مکمل امگا 3 مانند مگا تریو داپل هرز به شیوه های مختلفی بر سلامت قلب اثر می گذارند. این چربی هایِ خوب، عروق خونی را آرام کرده و به تنظیم فشار خون کمک می کنند، همچنین با جلوگیری از تشکیل لخته خون و بهبود خونرسانی به قلب خطر سکته قلبی را کم می کنند.

آشنا شویم: کوکیوتن هلث برست

رژیم غذایی در بیماری قلبی

بیماری قلبی

شرایطی که منجر به بیماری قلبی می شود شامل کلسترول بالا، فشار خون بالا و چاقی ،دیابت نوع 2، پوکی استخوان، و برخی از انواع سرطان است. یک رژیم غذایی سالم و شیوه زندگی سالم می تواند باعث کاهش خطر بیماری قلبی ، حملات قلبی و سکته مغزی شود.

میوه ها و سبزیجات جهت پیشگیری از بیماری قلبی

بیشتر میوه ها و سبزیجات بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از بیماری قلبی محسوب می شوند. آنها منابع خوبی از فیبر، ویتامین ها، و مواد معدنی هستند. و در چربی، کالری، سدیم و کلسترول پایین است.در روز پنج وعده یا بیشتر از میوه ها و سبزیجاتت استفاده کنید.

غلات و بیماری قلبی

نان، حبوبات، بیسکویت، برنج، ماکارونی، و سبزیجات نشاسته ای کم چرب بخورین (مانند نخود، سیب زمینی، ذرت، کدو تنبل، و لوبیا) این غذاها غنی از ویتامین های گروه B، آهن و فیبر هستند. آنها همچنین درمقدار چربی و کلسترول پایین هستند. برای حداقل نیمی از مصرف غلات روزانه خود محصولات غلات کامل که دارای ، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و کربوهیدرات های پیچیده اند استفاده کنید. خوردن بیش از حد بسیاری از غلات تصفیه شده (مانند نان سفید، ماکارونی، و محصولات پخته شده) می تواند باعث افزایش وزن شود.

بیماری قلبی
 

پروتئین سالم و جلوگیری از بیماری قلبی

گوشت قرمز، مرغ، غذاهای دریایی، نخود فرنگی، عدس، آجیل، و تخم مرغ منابع خوبی از پروتئین، ویتامین B، آهن و دیگر ویتامین ها و مواد معدنی هستند. ماهی انتخاب مناسبی است زیرا گوشت کم کالری و منبع خوب پروتیین است و حاوی امگا3 است. خوردن دو وعده ماهی در هفته توصیه میشود. از مصرف پروتئین با چربی بالا اجتناب کنید، که شامل گوشت اردک، غاز، گوشت، کلیه ها و کبد، و سوسیس، هات داگ می شود. به جای سرخ کردن مواد غذایی میتوانید از بخارپز کردن و کبابی کردن استفاده کنید. عدم استفاده پوست مرغ و ماهی،جدا کردن و تمیز کردن چربی های اضافه گوشت قرمز به منظور کاهش میزان چربی اشباع در رژیم غذایی و میگو و خرچنگ مهم است. بیش از سه یا چهار زرده تخم مرغ در هفته استفاده نشود. شیر و سایر محصولات لبنی منابع خوب پروتئین، کلسیم، نیاسین ، ویتامین های گروه B و ریبوفلاوین هستند، و ویتامین A و D. استفاده از شیر ،پنیر، ماست، دوغ ، باید کم چرب یا بدون چربی باشد.

بیماری قلبی ناشی از مصرف چربی ها، روغن و کلسترول

برخی از انواع چربی ها سالم تر از دیگر چربی ها هستند. رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع شده و ترانس باعث ساخت کلسترول در شریان ها (عروق خونی) شده و شما را در معرض بیماری قلبی& مانند: حمله قلبی، سکته و دیگر مشکلات عمده سلامتیی قرار می دهد. اجتناب یا محدود کردن غذاهایی که دارای چربی بالایی اند و جایگزینی با چربی های اشباع نشده که منشاء آن در روغنن های گیاهی است فواید سلامتی بسیاری دارند. داشتن اضافه وزن می تواند به فشار خون بالا و بیماری قلبی منجر شود. تصلب شریان- سکته مغزی- سخت شدن سرخرگها- حمله قلبی یا نارسایی قلبی- نارسایی کلیوی از عوارض مصرف چربی های اشباع مانند چربی های جامد است.

آشنا شویم: امگا فلکس هلث برست

نحوه مصرف چربی روزانه

محدود کردن کل چربی به 25 تا 35 درصد از کل کالری روزانه خود. و چربی های اشباع را به تنها 10 درصد از کل کالری روزانه خود محدود کنید. مواد غذایی با مقدار زیادی از چربی های اشباع مانند محصولات حیوانی مانند کره، پنیر، شیر کامل، بستنی، خامه ، گوشت چرب محدود شوند. برخی از روغن های گیاهی (روغن نارگیل، خرما و هسته خرما) نیز حاوی چربی اشباع است. این چربی ها در دمای اتاق جامد هستند. محدود کردن چربی های ترانس به وسیله اجتناب از مصرف چربی های هیدروژنه و یا نیمه هیدروژنه که اغلب در غذاهای فرآوری شده و مارگارین جامد یافت می شود. روزانه کمتر از 300 میلی گرم کلسترول در رژیم غذایی خود داشته باشید. (یک زرده تخم مرغ شامل میانگین 184 میلی گرم کلسترول است). چربی های ترانس( در روغن نباتی که هیدروژنه شده است وجود دارند) می تواند سطح کلسترول LDL ("بد") را در خون شما بالا می برد. آنها همچنین می توانند سطح کلسترول HDL ("خوب") را پایین آوردند. چربی های ترانس در غذاهای سرخ شده مخصوصا فست فود ها و محصولات تجاری پخته شده (دونات، کوکی ها، و کراکر) و مارگارین هستند.

راهنمایی های دیگر برای داشتن قلب سالم

محدود کردن مصرف غذاهای پرکالری و یا با ارزش تغذیه ای پایین ، مانند نوشابه و آب نبات که حاوی مقدار زیادی قند است. خوردن کمتر از2300 میلی گرم سدیم در روز (حدود 1 قاشق چای خوری نمک در هر روز). کاهش نمک با کاهش مقدار نمک اضافه شده به مواد غذایی هنگام خوردن غذا همچنین غذاهای آماده که نمک به آنها اضافه شده است. اجتناب ازمصرف محصولات با چربی بالا مانند کره، شیرینی ،کراکر و سس ها مهم است. تمرین ورزشی به طور منظم نیز اهمیت دارد.

تاثیر نمک در بیماری قلبی

بیماری قلبی

بیماری‌ قلبی و عروقی یکی از شایع ترین بیماری ها در دنیاست. بطوریکه این بیماری در حال تبدیل شدن به اصلی‌ترین عامل مرگ و میر و ناتوانی بشر در اغلب کشورهای جهان است. یکی از راه های پیش‌گیری از بیماری‌ قلبی و عروقی تغذیه صحیح است با توجه به اینکه نمک یکی از اصلی‌ترین مشکلات تغذیه‌ ای در بیماری قلبی و عروقی می باشد لذا محدودیت مصرف یا حذف آن در رژیم های غذایی توصیه می گردد.​

تاثیر نمک در بیماری قلبی

مصرف نمک یعنی کلرید سدیم به دلیل ساختار آن، سدیم را وارد گردش خون کرده و این کار فشار زیادی به قلب وارد می‌کند از آنجا که همه فعالیت‌های الکتریکی سلول به وسیله تغییر سدیم و پتاسیم انجام می‌شود، با مصرف نمک، بار مضاعفی به سلول تحمیل می‌شود. این بار اضافی هم از نظر مکانیکی برای سلول و هم برای ساختار قلب و عروق مشکل ایجاد می‌کند بنابراین مصرف کلرید سدیم باعث افزایش بار قلب و عروق و شیوع بیشتر بیماری قلبی می شود. یکی از راهکارهای کاهش بیماری قلبی و عروق محدودیت مصرف یا حذف نمک در رژیم های غذایی است . مقدار کمی سدیم در غذاهای تازه بطور طبیعی وجود دارد اما اغلب غذاهای فرآوری شده دارای مقدار زیادی سدیم هستند در کارخانجات هنگام فرآوری و در رستوران ها هنگام آماده کردن غذا مقدار زیادی سدیم به آن اضافه می شود. انجمن قلب آمریکا میزان نمک مصرفی را برای افراد عادی روزانه 6 گرم و افراد مبتلا به ناراحتی های قلبی عروقی ( فشار خون)، 4 گرم مجاز می داند.

بیماری قلبی

کاهش نمک و جلوگیری از بیماری قلبی

بهترین راه کاهش مصرف نمک، دوری‌کردن از غذاهای آماده، توجه به برچسب اطلاعات مواد غذایی و مصرف مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه است. نمکدان را سر میز غذا حذف کنید. خود را عادت دهید که به جای نمک از ادویه جات، لیمو ترش، آب لیمو، سرکه یا مخلوطی از چاشنی ها برای طعم دار کردن غذا استفاده کنید. غذاهای کنسرو شده مثل لوبیا و تن ماهی را قبل از استفاده با آب بشویید تا مقداری از نمک آنها شسته شود. هنگام خرید مرغ ماهی و گوشت از انواع تازه بجای انواع کنسرو شده، دودی یا فرآوری شده انتخاب کنید. از غذاهای صنعتی مثل ژامبون یا گوشت نمک زده یا غذاهای که در آب شور قرار داده می شوند مثل خیار شور یا زیتون وادویه جات مثل خردل وسس کچاپ وسس کباب به مقدار کم و با برچسب کم نمک می توانید استفاده کنید. کمتر از غذاهای رستورانی استفاده کنید زیرا بسیاری از رستوران ها هنگام تهیه غذا مقدار زیادی نمک به آن اضافه می کنند.

اشتراک در RSS - بیماری قلبی